Здравейте! Казвам се Виолета Шейтанова-Дечева и съм любител в кухнята.

Violeta_sheitanova_pic

За мен храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Страстта ми към готвене се разви особено силно докато учих в Италия и голяма част от рецептите, които смятам да публикувам имат италианско влияние. С този блог смятам да ви предам аромата на Италия и да ви разкажа в рецепти кулинарните си преживявания в Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които имах шанса да посетя последните години.

В блога ще споделям рецепти за ястия, които съм приготвила аз лично, както и моите мисли за вкусната храна и „вкусните дестинации” по света и у нас. Тук е мястото където ще показвам моите опити в създаването на вкусно и красиво приготвена храна, както и ще споделям мои съвети за различните продукти и техники при готвене. Една част от рецептите ще имат за цел да помогнат в кухнята на по-традиционно настроените натури. Останалите рецепти (ще се старая да стават все повече и повече) ще бъдат не просто за засищане на стомаха, колкото за засищане с удоволствие на сетивата.

Целта ми е да вдъхновя максимално посетителите на блога ми да използват въображението си в кухнята и да не се притесняват да експериментират.

Ако ви харесва блога, можете да станете му станете фен тук, както и да разгледате youtube канала на merudia.bg.

Ако някой иска да научи повече за мен, нека да ме намери тук или да пише на sheitanova [at] abv [dot] bg.