Наближава Никулден и ви предлагам една рецепта за африкански сом със сметана на фурна. Използвам филе от африканския сом, без кожата. Приготвя се бързо – колкото би ви отнело приготвянето на сьомга.

Вкусът на африканския сом в комбинация със сметаната и боровинките е изискан. Ако смятате, че боровинките ще са прекалено сладки за вашия вкус, можете да ги замените със стафиди например. Приготвяла съм риба със сметана и стафиди и преди – получава се чудесно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още идеи за ястия с риба:

Африкански сом с орехи и зеленчуци на фурна

Пъстърва с майонеза и пресни картофи

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени домати

Африкански сом със сметана и червени боровинки

afrikanski-som-sas-smetana-i-cherveni-borovinki

От sheytanova

Публикувано на : 12/04/2014

    Наближава Никулден и ви предлагам една рецепта за африкански сом със …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Филетата от африкански сом се осоляват и се намазняват с малко зехтин.
    2. Слагат се в тавичка и се поръсват с червените боровинки, които предварително са накиснати в топла вода. След това рибата се полива със сметаната.
    3. Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 25-35 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress