Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз използвах един агнешки врат, който предварително сварих, обезкостих и накъсах на парчета. Разбира се, можете да използвате и друга част – например агнешки бут или плешка, но резултатът ще е различен.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с агнешко месо:
Агнешки котлети със спанак и сирене
Агнешка яхния или яхния от агнешки врат

От 03/05/2014
Публикувано на :Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз …
Необходими продукти
- 1 брой агнешки врат около 700 грама
- 1 кг картофи
- 1 морков
- 1 брой чушка червена
- 2 глави лук
- 2 с.л. сушени подправки със зеленчуци
- 1 с.л. червен пипер
- 2 с.л. брашно
- 3 с.л. олио
- сол на вкус
- няколко стръка магданоз
- 1 ч.л. джоджен сух
- 2 ч.л. чубрица
Приготвяне
- Агнешкият врат се сварява и обезкостява.
- Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на получмесеци лук докато омекне.
- Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода.
- Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Яхнийката е страхотна…спазих точно препоръката за агнешкия врат и резултата е впечатляващ :)…Благодаря за чудесната рецепта, защото навсякъде по блоговете е пълно с рецепти за агнешко, но се набляга на печеното месце, пък моето мъжле си иска т.н. „манджурляк“ 🙂
Поздрави и весели празници
Радвам се, че рецептата за яхнията с агнешки врат ви е харесала, Соня! Печеното агнешко си е класика, но и яхнийката с агнешко си я бива 🙂 Поздрави!
Искам да попитам само водата в която месото се вари исползва ли се или друга вода се налива.От гледна точка на това че месото си пуска мазнина и водата става като бульон.Аз не съм готвач и питам за да го приготвя успешно.Благодаря!
Можете да използвате водата, в която е врял агнешкият врат – още по-вкусна ще стане агнешката яхния. Поздрави! Виолета