Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз използвах един агнешки врат, който предварително сварих, обезкостих и накъсах на парчета. Разбира се, можете да използвате и друга част – например агнешки бут или плешка, но резултатът ще е различен.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с агнешко месо:

Агнешка супа с коприва

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешка яхния или яхния от агнешки врат

От sheytanova Публикувано на : 03/05/2014

    Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Агнешкият врат се сварява и обезкостява.
    2. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на получмесеци лук докато омекне.
    3. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода.
    4. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      4 отговори
      1. Sonya
        Sonya says:

        Яхнийката е страхотна…спазих точно препоръката за агнешкия врат и резултата е впечатляващ :)…Благодаря за чудесната рецепта, защото навсякъде по блоговете е пълно с рецепти за агнешко, но се набляга на печеното месце, пък моето мъжле си иска т.н. „манджурляк“ 🙂
        Поздрави и весели празници

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Радвам се, че рецептата за яхнията с агнешки врат ви е харесала, Соня! Печеното агнешко си е класика, но и яхнийката с агнешко си я бива 🙂 Поздрави!

          Отговор
      2. kolio
        kolio says:

        Искам да попитам само водата в която месото се вари исползва ли се или друга вода се налива.От гледна точка на това че месото си пуска мазнина и водата става като бульон.Аз не съм готвач и питам за да го приготвя успешно.Благодаря!

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Можете да използвате водата, в която е врял агнешкият врат – още по-вкусна ще стане агнешката яхния. Поздрави! Виолета

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *