Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз използвах един агнешки врат, който предварително сварих, обезкостих и накъсах на парчета. Разбира се, можете да използвате и друга част – например агнешки бут или плешка, но резултатът ще е различен.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с агнешко месо:

Агнешка супа с коприва

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешка яхния или яхния от агнешки врат

agneshka-yahnia

От sheytanova

Публикувано на : 03/05/2014

    Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Агнешкият врат се сварява и обезкостява.
    2. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на получмесеци лук докато омекне.
    3. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода.
    4. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress