Повечето от вас сигурно приготвят агнешко за Великден. Аз също съм мариновала агнешкото месо от бут. Какво да правим с агнешките кокали обаче… Какво ще кажете за агнешка супа с коприва!

Аз лично макар да обезкостих агнешкото бутче без излишна „фира“, все по малко месце тук-там остава. Затова от агнешките кокали може да се направи изключително ароматна супа с коприва и агнешко. Първо обаче трябва да приготвите агнешкия бульон.

Сложих кокалите в голяма тенджера, добавих едно-две морковчета, черен пипер, нарязан пресен лук и ги варих близо 3 часа. Първия час на силен огън, а с лед това – оставих бульона да къкри на котлона. След това свалих агнешкото месо от кокалите, накъсах го и го върнах обратно в бульона. Добавих две малки картофчета, нарязани на дребно и една торбичка коприва, предварително измита и нарязана. Прибавих и 2 с.л. олио. Добавих магданоз, сол и 2-3 супени лъжици сметана и оставих на котлона докато картофчетата се сварят.

Получи се невероятно вкусна агнешка супа с коприва. Вместо коприва в рецептата за агнешката супа може да използвате лапад или спанак. Аз подправих супата си само с ябълков натурално мътен оцет. По желание можете да я сервирате с кисело мляко.

Вижте още:

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки стекове със зеленчуци

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgPin It