агнешки-езичета-с-патладжан-и-лук

В сезона на агнешкото може да поднесем на трапезата си гозба не само от плешка или бутче. Много вкусни ястия се приготвя от агнешките езичета. Рецептата агнешки езичета с патладжан и лук е лесна за приготвяне и за начинаещи домакини. Освен това не отнема много време, като изключим по-продължителното варене на самия агнешки език. Но за това не е необходимо да сме непрекъснато край котлона.

Необходими продукти:

Около 1 кг агнешки езичета

1 патладжан

2 средни глави лук

Черен пипер – на вкус

Сол – на вкус

1 с.л. червен пипер

1-2 скилидки чесън

1 с.л. сух див лук

3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне: Измивам добре агнешките езичета. В тенджера със студена вода ги сварявам до готовност, като към края слагам половин супена лъжица сол. Езичетата са готови като започне да се бели кожичката. Опитвам с вилица. Изваждам ги да се охладят леко и ги обелвам. Агнешките езичета колко са по-горещи, толкова по-добре и по-лесно се белят. Нарязвам ги на хапки. Нарязвам лука, чесъна и патладжана на кубчета. Слагам ги последователно в тиган със загрятото олио да се задушат. Добавям 1-2 супени лъжици от бульона. Леко ги осолявам и слагам черния и червения пипер. След 3-4 минути добавям и нарязаните езичета. След като и те се задушат заедно със зеленчуците, наливам малко бульон и добавям 1 с.л. сух див лук.

агнешки-езичета-рецепта

Оставям под капак около 20 минути да покъкри на слаб огън. Поднасям с чаша хубаво вино!

Добър апетит!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg