До скоро не бях виждала да се предлагат само агнешки езичета. Готвила съм агнешка главичка, но само езичета – никога. Видях, че във Вашата месарница предлагат (12 лв/кг) и реших да приготвя едно мезе за бяло вино за вечеря. Сварих си агнешките езици през деня и ги обелих, а вечерта преди да ги поднеса ги нарязах и ги „обърнах“ в тигана.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Vashata_mesarnica

Агнешки езичета в бяло вино

1IMG_5194

От sheytanova

Публикувано на : 04/06/2017

    До скоро не бях виждала да се предлагат само агнешки езичета. Готвила съм …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Агнешките езичета се сваряват в подсолена вода до готовност и се обелват още докато са горещо (така ще ви е по-лесно, отколкото след като изстинат).
    2. След това нарежете почистените агнешки езици на хапки и ги запържете в сгорещеното олио от гроздови семена докато получат апетитен загар. 🙂
    3. След това прибавете солта и подправките и разбъркайте. Добавете виното да деглазира тигана и оставете да покъкри на слаб огън, докато алкохолът се изпари.
      2IMG_5192
    4. Поднесете топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress