Настроението ми е пролетно, очаквам скоро Великден и съответно от фурната у нас се носи аромат на агнешко месце… След като тази седмица ви предложих да си сготвите агнешки котлети с цитруси и шпиковано агнешко с дъх на барбекю, сега идва ред и на още едни хапки – този път – агнешки хапки с кориандър и къри дип. Ароматът им в съчетание със сосчето ми напомня за Индия и за нашето пътуване с Деан до там преди година и половина…

Идеята за дипа и по-точно за начина на приготвянето му (с пасиран суров лук, който се запържва в масло ги) е заимствана от една рецепта, която ми показаха по време на кулинарния курс, на който бях в Делхи.

Всяко къри е различно и по тази причина, освен че слагам къри добавям и по малко от любимите ми подправки, за да засилят вкуса му с аромати, които най-много харесвам.

И така… да се захващаме за готвене, защото агнешките хапки са бо-же-стве-нииии!

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Агнешки тажин с нахут

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Агнешко роле със спанак и гъби

Агнешко с картофи

Агнешко с коприва, мляко и яйца

Агнешки хапки с кориандър и къри дип

агнешки-хапки-с-къри-дип

От sheytanova

Публикувано на : 04/11/2016

    Настроението ми е пролетно, очаквам скоро Великден и съответно от …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Агнешкото месо се нарязва на хапки, осолява се и се поръсва с черен пипер и се слага да се пече в намаслена тавичка ( с 1 с.л. олио). Добавя се съвсем малко вода. Покрива се с фолио и се пече около 1 час и 45 минути покрито с фолио и още 10 минути без докато хапките се изпекат добре и станат хрупкави и апетитни.
    2. Главата лук и чесънът се нарязват на ситно и се пасират (за да стане по-гладко можете да добавите съвсем малко вода).
    3. Лукът се запържва в маслото гхи, докато стане златисто. Прибавят се всички подправки, разбърква се добре и накрая се добавя сметаната. Бърка се докато се получи хомогенна смес. Поднесете агнешките хапки с дипа.
    4. Поръсете с прясно нарязан кориандър.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress