Настроението ми е пролетно, очаквам скоро Великден и съответно от фурната у нас се носи аромат на агнешко месце… След като тази седмица ви предложих да си сготвите агнешки котлети с цитруси и шпиковано агнешко с дъх на барбекю, сега идва ред и на още едни хапки – този път – агнешки хапки с кориандър и къри дип. Ароматът им в съчетание със сосчето ми напомня за Индия и за нашето пътуване с Деан до там преди година и половина…
Идеята за дипа и по-точно за начина на приготвянето му (с пасиран суров лук, който се запържва в масло ги) е заимствана от една рецепта, която ми показаха по време на кулинарния курс, на който бях в Делхи.
Всяко къри е различно и по тази причина, освен че слагам къри добавям и по малко от любимите ми подправки, за да засилят вкуса му с аромати, които най-много харесвам.
И така… да се захващаме за готвене, защото агнешките хапки са бо-же-стве-нииии!
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма
Агнешко роле със спанак и гъби
Агнешко с коприва, мляко и яйца
Агнешки хапки с кориандър и къри дип

От 04/11/2016
Публикувано на :Настроението ми е пролетно, очаквам скоро Великден и съответно от …
Необходими продукти
- 1 агнешко бутче обезкостено
- 1 глава стар лук
- 1 скилидка чесън
- 200 грама заквасена сметана
- 1 с.л. къри
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 щипка джинджифил
- 2 с.л. масло гхи
- 1 с.л. олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- няколко стръка кориандър пресен
Приготвяне
- Агнешкото месо се нарязва на хапки, осолява се и се поръсва с черен пипер и се слага да се пече в намаслена тавичка ( с 1 с.л. олио). Добавя се съвсем малко вода. Покрива се с фолио и се пече около 1 час и 45 минути покрито с фолио и още 10 минути без докато хапките се изпекат добре и станат хрупкави и апетитни.
- Главата лук и чесънът се нарязват на ситно и се пасират (за да стане по-гладко можете да добавите съвсем малко вода).
- Лукът се запържва в маслото гхи, докато стане златисто. Прибавят се всички подправки, разбърква се добре и накрая се добавя сметаната. Бърка се докато се получи хомогенна смес. Поднесете агнешките хапки с дипа.
- Поръсете с прясно нарязан кориандър.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!