Продължавам серията от рецепти за агнешки хапки и пролетта навън ме кара да мисля в посока използването на максимално повече „пролетни“продукти в кухнята. И логично идва ред на пресните репички. Идеята за пържени репички ми дойде от едно кулинарно списание и макар да ми изглеждаше доста абстрактно – реших да пробвам и ето, че у дома ни хареса! Опитайте и вие!Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешки хапки с кориандър и къри дип
Агнешки хапки с дъх на барбекю
Агнешки хапки с репички

От 04/13/2016
Публикувано на :Продължавам серията от рецепти за агнешки хапки и пролетта навън ме кара …
Необходими продукти
- 1 агнешко бутче обезкостено
- 1 малка връзка репички
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 стртъка пресен лук
- 4 с.л. зехтин
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. микс подправки за агнешко месо
- сол на вкус
Приготвяне
- Агнешкото месо се нарязва на хапки и се осолява. В 2 с.л. зехтин се сместват всички подправки и със сместа се намазва месото.
- Агнешките хапки се пекат на 180 градуса в тавичка с малко вода, покрити с фолио около 1 час и 30 минути.
- Репичките се нарязват и се запържват в 2 с.л. зехтин. След като месото се е пекло час и 30 минути, фолиото се маха, добавят се репичките и ястието се запича още 10-тина минути.
- Поднася се с нарязани пера пресен лук.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!