Кебап може да се приготви от почти всякакъв вид месо. Класика са си обаче свинските и агнешките кебапи. За това ви предлагам да си приготвите кебап от агнешко месо – ако харесвате агнешко по принцип, тази рецепта ще ви допадне.
Можете да приготвите кебапа от агнешка плешка или агнешко бутче – обезкостени. Месото трябва да е нарязана на парченца колкото една хапка. Някои режат месото на по-едри, а други на по-дребни парчета. Това е най-простият начин да се приготви агнешки кебап. В различните части на страната се приготвя по различен начин – можете да прибавите домати, морков, лук, гъби – въпрос на предпочитание.
Можете да поднесете агнешкия гювеч с картофи, ориз или салата. Особено добре агнешкото месо се съчетава със зелена салата.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Виж още:
Агнешки котлети със спанак и сирене
Агнешки кебап

От 02/15/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Кебап може да се приготви от почти всякакъв вид месо. Класика са си обаче …
Необходими продукти
- 1,5 кг агнешко месо от бут, обезкостено
- 2-3 с.л. олио
- 1 с.л. червен пипер
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1-2 ч.ч. зеленчуков бульон
Приготвяне
- Нарязаното на кубчето месо се запържва до златисто в предварително загряното олио. Посолява се и се прибавя черен пипер.
- След като месото е запържено се добавя червения пипер и се разбърква.
- Прехвърля се в гювеч и се добавя бульона.
- Пече се около 1 час на 160 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!