Кебап може да се приготви от почти всякакъв вид месо. Класика са си обаче свинските и агнешките кебапи. За това ви предлагам да си приготвите кебап от агнешко месо – ако харесвате агнешко по принцип, тази рецепта ще ви допадне.

Можете да приготвите кебапа от агнешка плешка или агнешко бутче – обезкостени. Месото трябва да е нарязана на парченца колкото една хапка. Някои режат месото на по-едри, а други на по-дребни парчета. Това е най-простият начин да се приготви агнешки кебап. В различните части на страната се приготвя по различен начин – можете да прибавите домати, морков, лук, гъби – въпрос на предпочитание.

Можете да поднесете агнешкия гювеч с картофи, ориз или салата. Особено добре агнешкото месо се съчетава със зелена салата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Виж още:

Агнешка супа с коприва

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешко с марокански кус-кус

Агнешки кебап

agneshki-kebap

От sheytanova

Публикувано на : 02/15/2014

  • Брой / порции: 3-4 порции

Кебап може да се приготви от почти всякакъв вид месо. Класика са си обаче …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Нарязаното на кубчето месо се запържва до златисто в предварително загряното олио. Посолява се и се прибавя черен пипер.
  2. След като месото е запържено се добавя червения пипер и се разбърква.
  3. Прехвърля се в гювеч и се добавя бульона.
  4. Пече се около 1 час на 160 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress