Ако обичате агнешко месо, тази рецепта за агнешки котлети на фурна с картофи и моркови ще ви хареса. Агнешките котлети се приготвят бързо и можете да ги приготвите както за предястие, така и за основно.

Аз съм ги запекла котлетите с картофи и моркови, без да добавям каквито и да е подправки освен сол и черен пипер. По желание обаче можете да поръсите агнешкото месо с мащерка, джоджен или друга ваша любима подправка. Агнешките котлети на фурна се съчетават добре със зелена салата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с агнешко месо:

Агнешка супа с коприва

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешко с марокански кус-кус

Чорба от агнешка главичкаPin It

Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови

agneshki-kotleti-na-furna-s-kartofi-i-morkovi

От sheytanova

Публикувано на : 02/02/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Ако обичате агнешко месо, тази рецепта за агнешки котлети на фурна с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Агнешките котлети се осоляват и се поръсват с черен пипер.
  2. Картофите и морковите се нарязват на шайби. Посоляват се.
  3. Върху парче фолио се слагат няколко парченца моркови и картофи и отгоре се слага по един агнешки котлет. Фолиото се завива добре. Така се „опаковат“ всички агнешки котлети.
  4. Котлетите се пекат около 35 минути на 200 градуса, след което фолиото на всеки котлет леко се разгръща и котлетите се запичат за няколко минути.
  5. Агнешките котлети на фурна се поднасят топли.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress