Ако обичате агнешко месо, тази рецепта за агнешки котлети на фурна с картофи и моркови ще ви хареса. Агнешките котлети се приготвят бързо и можете да ги приготвите както за предястие, така и за основно.
Аз съм ги запекла котлетите с картофи и моркови, без да добавям каквито и да е подправки освен сол и черен пипер. По желание обаче можете да поръсите агнешкото месо с мащерка, джоджен или друга ваша любима подправка. Агнешките котлети на фурна се съчетават добре със зелена салата.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с агнешко месо:
Агнешки котлети със спанак и сирене
Pin ItАгнешки котлети на фурна с картофи и моркови

От 02/02/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Ако обичате агнешко месо, тази рецепта за агнешки котлети на фурна с …
Необходими продукти
- 8 броя агнешки котлети
- 4 средно големи картоф
- 2-3 броя морков
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Агнешките котлети се осоляват и се поръсват с черен пипер.
- Картофите и морковите се нарязват на шайби. Посоляват се.
- Върху парче фолио се слагат няколко парченца моркови и картофи и отгоре се слага по един агнешки котлет. Фолиото се завива добре. Така се "опаковат" всички агнешки котлети.
- Котлетите се пекат около 35 минути на 200 градуса, след което фолиото на всеки котлет леко се разгръща и котлетите се запичат за няколко минути.
- Агнешките котлети на фурна се поднасят топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!