Агнешкото се комбинира чудесно с аспержите. Вярно е, че цената на аспержите по това време на годината не е много ниска, но вкусът си заслужава.

Агнешките котлети се овкусяват с шарен пипер и сол. На дъното на тавичка с незалепващо покритие се нареждат аспержите, поръсват се със сол и шарен пипер и отгоре се нарязва малко масло. Агнешките котлетите се нареждат около аспержите. Налива се малко водичка на дъното на тавичката и се покрива с фолио. Агнешките котлети с аспержи се пекат 35 минути на 180 градуса, след което се маха фолиото и се запичат за още няколко минути. Поднасят се топли.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешко с марокански кус-кус

Агнешки котлети с картофи и моркови