Агнешките котлети според мен са частта от агнето, която се приготвят най-лесно. Разбира се има и друри рецепти за лесно агнешко, но предимството на агнешките котлети е, че стават бързо. В меасрницата, от която пазарува месо имат два вида котлети – агнешки котлети от гръбче и агнешки котлети с ребро. Аз съм заложила на първия вариант. При тях има повече месце и цената им е по-разумна. Във втория вариант обаче предимството е, че котлетът е по-елегантен и естетически изглежда по-добре. Ако отидете в изискан ресторант и си поръчате агнешки котлет – ще ви поднесат вторите, с реброто. Но и за миг не си помисляйте, че тези отстъпват по вкус! Купете котлети – каквито обичате; каквито искате да си позволите или просто – каквито има 🙂
Необходими продукти:
1 кг агнешки котлети
150 грама пармезан (или грана падано)
25 грама филирани бадеми
1 с.л. галета
2 с.л. хлебни трохи
щипка червен пипер
черен пипер на вкус
сол на вкус
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Пармезанът се настъргва на ситно и се обърква заедно с галетата, червения пипер и хлебните трохи.
Агнешките котлети се осоляват и се нареждат в намаслена тавичка.
Поръсват се с черен пипер и се покриват с алуминиево фолио. Пекат се 30-40 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса. След това се маха фолиото и котлетите се поръсват равномерно със сместта от пармезан, червен пипер, трохи и галета. Оставят се да се допекат още няколко минути, до образуването на златиста коричка.
Поднасят се топли с любима подходяща гарнитура.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!