Агнешките котлети се приготвят буквално за минути – на тиган, на барбекю, на фурна. За това силно ги препоръчвам на всички, които нямат време да пекат агнешко бутче или плешка например.
Ето рецептите за агнешки котлети, които съм публикувала до момента:
Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови
Агнешки котлети със спанак и сирене
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Агнешки котлети със сос от фенел

От 04/27/2016
Публикувано на :Агнешките котлети се приготвят буквално за минути - на тиган, на барбекю, …
Необходими продукти
- 1,5 кг агнешки котлети
- 2 глави резене (фенел) малки
- сметана
- 1/2 ч.л. кимион млян
- 2 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- 5 с.л. зехтин
- 3 с.л. вино
- 1 стрък прясна мащерка
- 1 с.л. коняк
Приготвяне
- В една купичка се смесват 3 с.л. зехтин, 3 с.л. вино, 2 скилидки счукан чесън, кимиона и малко черен пипер. Сместа се разбърква добре и с нея се намазват котлетите. Оставят се така за около 30 минути, посоляват се и след което се запичат за около 30 минути в предварително загряна фурна. В тавичката можете да добавите малко водичка.
- Фенелът се нарязва на тънки ленти и се задушава заедно с 1 скилидка чесън (нарязана) в 2 с.л. загрян зехтин.
- Прибавя се сол, черен пипер и малко кимион (по желание). След като фенелът леко се карамелизира прибавете конякът и ментата.
- Пасирайте сосът до желаната гладкост и поднесете с топлите агнешки котлети.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!