Агнешките котлети се приготвят буквално за минути – на тиган, на барбекю, на фурна. За това силно ги препоръчвам на всички, които нямат време да пекат агнешко бутче или плешка например.

Ето рецептите за агнешки котлети, които съм публикувала до момента:

Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови

Агнешки котлети с аспержи

Агнешки котлети със спанак и сирене

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Агнешки котлети със сос от фенел

агнешки-котелти-с-фенел-сос

От sheytanova

Публикувано на : 04/27/2016

    Агнешките котлети се приготвят буквално за минути – на тиган, на барбекю, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. В една купичка се смесват 3 с.л. зехтин, 3 с.л. вино, 2 скилидки счукан чесън, кимиона и малко черен пипер. Сместа се разбърква добре и с нея се намазват котлетите. Оставят се така за около 30 минути, посоляват се и след което се запичат за около 30 минути в предварително загряна фурна. В тавичката можете да добавите малко водичка.
    2. Фенелът се нарязва на тънки ленти и се задушава заедно с 1 скилидка чесън (нарязана) в 2 с.л. загрян зехтин.
    3. Прибавя се сол, черен пипер и малко кимион (по желание). След като фенелът леко се карамелизира прибавете конякът и ментата.
    4. Пасирайте сосът до желаната гладкост и поднесете с топлите агнешки котлети.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress