Рецептата за агнешки тажин с нахут е адаптирана от книгата Maroccan – Woman’s Weekly. Истината е, че някои от подправките в рецептата леко ме притесняваха. Така например аз не съм особен почитател на джинджифила и за това макар в рецептата по-долу да съм писала, че се слага 2 с.л. (както е в оригиналната рецепта за агнешки тажин с нахут) аз сложих една щипка джинджифил. Вие преценете колко джинджифил да сложите според вкуса ви.

Класиката в Мароко е тажина да се поднесе с марокански кус кус. Аз така и направих.

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с агнешко:

Агнешко с марокански кус-кус

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Агнешки котлети с аспержи

Агнешки тажин с нахут

agneshki-tajin-s-nahut

От sheytanova

Публикувано на : 06/23/2014

    Рецептата за агнешки тажин с нахут е адаптирана от книгата Maroccan – Woman’s Weekly. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Половината от зехтина се загрява в тажина или в голям тиган. Агнешкото се запърва докато леко покафенее. Месото се изважда от тажина.
    2. Останалия зехтин се загрява в същия съд, задушава се нарязания на ситно лук, чесъна и се добавят накрая подправките. Разбърква се, за да не загорят.
    3. Прибавя се агнешкото, доматите и бульона. Остава се да заври и след това топлината се намалява, като ястието остава похлюпено.
    4. Оставя се на огъня около 1 час и накрая се добавя нахута. Оставя се да поври за около 5 минути.
    5. Канелената пръчка се маха, поръсва се по желание с магданоз и се поднася топло.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress