Рецептата за агнешки тажин с нахут е адаптирана от книгата Maroccan – Woman’s Weekly. Истината е, че някои от подправките в рецептата леко ме притесняваха. Така например аз не съм особен почитател на джинджифила и за това макар в рецептата по-долу да съм писала, че се слага 2 с.л. (както е в оригиналната рецепта за агнешки тажин с нахут) аз сложих една щипка джинджифил. Вие преценете колко джинджифил да сложите според вкуса ви.
Класиката в Мароко е тажина да се поднесе с марокански кус кус. Аз така и направих.
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с агнешко:
Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма
Агнешки тажин с нахут

От 06/23/2014
Публикувано на :Рецептата за агнешки тажин с нахут е адаптирана от книгата Maroccan - Woman's Weekly. …
Необходими продукти
- 1,5 кг агнешко месо от бут; нарязано на хапки
- 2 средно големи червени лука около 350 грама общо
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. джинджифил настърган
- 1 с.л. кимион
- 1 пръчка канела
- 800 грама домати настъргани
- 3 ч.ч. зеленчуков бульон
- 600 грама нахут от консерва, отцеден
- магданоз за поръсване
- сол на вкус
Приготвяне
- Половината от зехтина се загрява в тажина или в голям тиган. Агнешкото се запърва докато леко покафенее. Месото се изважда от тажина.
- Останалия зехтин се загрява в същия съд, задушава се нарязания на ситно лук, чесъна и се добавят накрая подправките. Разбърква се, за да не загорят.
- Прибавя се агнешкото, доматите и бульона. Остава се да заври и след това топлината се намалява, като ястието остава похлюпено.
- Оставя се на огъня около 1 час и накрая се добавя нахута. Оставя се да поври за около 5 минути.
- Канелената пръчка се маха, поръсва се по желание с магданоз и се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!