Както съм споменавала и друг път – доста е трудно да се намери агнешка кайма в София. Все пак аз успех да намеря чрез позната и ето, че приготвиш домашни агнешки кюфтета. Помолих обаче каймата да бъде двойно мляна и наистина се получиха превъзходно! Като цяло когато каймата е по-ситно смляна (или смляна 2 пъти) кюфтетата стават по не-трошливи и на мен това ми допада. Не се разпадат докато се пържат и по арабския свят и Турция точно така съм ги яла. Независимо дали кюфтетата са били на шиш, в сос или както и да са били приготвени…
Ключово освен меленето за каймата за агнешките кюфтета са и подправките. Така в случая аз сложих черен пипер, индийско орехче, кимион, магданоз, чили, кардамон и кориандър. Разбира се, вие можете да сложите подправките, които обичате или да погледнете какви подправки аз лично слагам на класическите пържени кюфтета.
За гарнитура в случая съм приготвила картофена салата с лук и разядка с печени чушки и чесън.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Ароматни кюфтета в кошнички от бекон
Кюфтета на фурна с патладжани и домати
Кюфтета от червена леща с куркума
Pin It
Агнешки кюфтета с гарнитура

От 08/17/2013
Публикувано на :- Брой / порции: около 10 кюфтета
Както съм споменавала и друг път - доста е трудно да се намери агнешка …
Необходими продукти
- 600 грама кайма агнешка
- 1 глава лук настъргана
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. кардамон сух
- 1 ч.л. кориандър сух
- чили на вкус
- 1 с.л. магдноз нарязан на ситно
- 1 щипка индийско орехче
- 1 с.л. кимион
Приготвяне
- Всички продукти се смесват в купа и се месят в продължение на 10 минути или с кухненски робот за по-кратко време.
- След това каймата се оставя за около 1 час в хладилник.
- С мокри ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загряна мазнина.
- Поднасят се топли с желаната гарнитура.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!