Както съм споменавала и друг път – доста е трудно да се намери агнешка кайма в София. Все пак аз успех да намеря чрез позната и ето, че приготвиш домашни агнешки кюфтета. Помолих обаче каймата да бъде двойно мляна и наистина се получиха превъзходно! Като цяло когато каймата е по-ситно смляна (или смляна 2 пъти) кюфтетата стават по не-трошливи и на мен това ми допада. Не се разпадат докато се пържат и по арабския свят и Турция точно така съм ги яла. Независимо дали кюфтетата са били на шиш, в сос или както и да са били приготвени…

Ключово освен меленето за каймата за агнешките кюфтета са и подправките. Така в случая аз сложих черен пипер, индийско орехче, кимион, магданоз, чили, кардамон и кориандър. Разбира се, вие можете да сложите подправките, които обичате или да погледнете какви подправки аз лично слагам на класическите пържени кюфтета.

За гарнитура в случая съм приготвила картофена салата с лук и разядка с печени чушки и чесън.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ароматни кюфтета в кошнички от бекон

Кюфтета в сос от синьо сирене

Кюфтета на фурна с патладжани и домати

Кюфтета от червена леща с куркума

 Pin It

Агнешки кюфтета с гарнитура

agneshki_kjufteta_s_garnitura

От sheytanova

Публикувано на : 08/17/2013

  • Брой / порции: около 10 кюфтета

Както съм споменавала и друг път – доста е трудно да се намери агнешка …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Всички продукти се смесват в купа и се месят в продължение на 10 минути или с кухненски робот за по-кратко време.
  2. След това каймата се оставя за около 1 час в хладилник.
  3. С мокри ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загряна мазнина.
  4. Поднасят се топли с желаната гарнитура.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress