Агнешко за Великден си остава една от традиционните рецепти за празника. Ако не искате да изневерявате на традициите, тази рецепта за агнешко със спанак и сирене си е класическа, наред с агнешкото с ориз и спанак.

По принцип обожавам да използвам много подправки, когато готвя, но в тази рецепта за агнешко за Великден съм се ограничила само до сол, черен пипер и копър и магданоз при спанака.

Ако сте избрали хубаво месо то ще предаде невероятен аромат на агнешкото за Великден. А и спанакът ще помогне за това.

Идеята за фолиото около краищата на котлетите съм я заимствала от един турски ресторант в центъра на София, където сервират агнешките котлети с ориз и зеленчуци на скара. Което показва, че не трябва да ограничавате агнешкото на трапезата си само до Гергьовден и Великден.

Вижте още:

Агнешки стекове със зеленчуци

 Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Агнешки котлети със спанак и сирене

recepta_agneshko_za_Velikden_sas_spanak_i_sirene

От sheytanova

Публикувано на : 04/14/2012

  • Брой / порции: 3-4 порции

Агнешко за Великден си остава една от традиционните рецепти за празника. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Котлетите се осоляват, поръсват се с черен пипер и се смесват със стария лук. Оставят се да поемат аромата на лука поне 2 часа, може и да престоят цяла нощ в хладилника.
  2. Спанакът се измива добре и се слага във вряща вода да се бланшира.
    След като се извади се накълцва на дребно и се обърква с натрошеното сирене.
  3. В тиган се сипва половин ч.ч. прясно мляко и се изсипва спанака. Добавят се 2 пресирани скилидки чесън, копър, магданоз и черен пипер. По желание сол (проверете колко е солено сиренето).
  4. Бърка се периодично докато млякото се редуцира.
  5. Ако сте приготвили Великденска пита, можете да оставите спанака с малко сосче, за да може да се топи.
  6. В крайчетета на котлетите месото се изрязва (около 2-3 см) и се овива с фолио.
    Пекат се на грилиран тиган или барбекю.
  7. Котлетите се сервират заедно с фолиото, за да може човекът, който ги хапва, да не се изцапа.
  8. Поднасят се върху спанака топли.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress