Агнешкото месо е на особена почит в турската кухня и има редица ресторанти в София, които го приготвят много добре. Тайната е в доброто овкусяване на месото. И разбира се в качеството на месото. Много хора не са наясно от къде да купят агнешко месо в София… Има доста магазинчета около женския пазар, но наскоро попаднах на един новооткрит щанд за телешко и агнешко месо в Централни хали. От там купих и тези стекове. Има разнообразно месо, подредено по атрактивен начин. Ако не сте сигурни кои подправки биха ви харесали на агнешкото, там предлагат вече овкусено месо. Аз лично избягвам да купувам овкусени меса, но помолих жената от щанда да ми даде да помириша букета от подправки, който те използват и ми допадна.

Ето как приготвих агнешките стекове с картофи, моркови и чушки:Pin It

Агнешки стекове със зеленчуци Recipe

agneshki_stekove_sas_zelenchuzi

От sheytanova

Публикувано на : 09/12/2012

    Агнешкото месо е на особена почит в турската кухня и има редица …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Подправките се смесват добре със зехтина и агнешкото месо окрехкотява (шпокова с инструмент) и се маринова с тях. Оставя се да престои в хладилник 2-3 часа, за да поеме ароматите.
    2. Пече се на силно загрят оребрен тиган.
    3. Поднася се със задушени зеленчуци (морков и чушка) и сварени картофи, поляти с дресинг от магданоз, зехтин, соев сос, оцет балсамико и черен пипер.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress