Агнешкото месо е на особена почит в турската кухня и има редица ресторанти в София, които го приготвят много добре. Тайната е в доброто овкусяване на месото. И разбира се в качеството на месото. Много хора не са наясно от къде да купят агнешко месо в София… Има доста магазинчета около женския пазар, но наскоро попаднах на един новооткрит щанд за телешко и агнешко месо в Централни хали. От там купих и тези стекове. Има разнообразно месо, подредено по атрактивен начин. Ако не сте сигурни кои подправки биха ви харесали на агнешкото, там предлагат вече овкусено месо. Аз лично избягвам да купувам овкусени меса, но помолих жената от щанда да ми даде да помириша букета от подправки, който те използват и ми допадна.
Ето как приготвих агнешките стекове с картофи, моркови и чушки:
Pin ItАгнешки стекове със зеленчуци Recipe

От 09/12/2012
Публикувано на :Агнешкото месо е на особена почит в турската кухня и има редица …
Необходими продукти
- 8 броя агнешки стека
- 6-7 картофа сварени
- 3-4 моркова
- 3-4 чушки
- 2-3 с.л. зехтин
- черен пипер прясно смлян
- лют червен пипер турски, в зехтин
- майорана
- кимион
- сол
Приготвяне
- Подправките се смесват добре със зехтина и агнешкото месо окрехкотява (шпокова с инструмент) и се маринова с тях. Оставя се да престои в хладилник 2-3 часа, за да поеме ароматите.
- Пече се на силно загрят оребрен тиган.
- Поднася се със задушени зеленчуци (морков и чушка) и сварени картофи, поляти с дресинг от магданоз, зехтин, соев сос, оцет балсамико и черен пипер.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!