Най-често индийците приготвят агнешката корма с парченца агнешко месо. То обаче изисква значително по-дълго време за приготвяне и по тази причини в тази рецепта за агнешко по индийски използвах агнешка кайма. По този начин съкращавам времето за приготвяне на агнешкото месо.

Ключовото за приготвянето на индийски ястия са подправките – те варират често в зависимост от района, от който идва ястието от Индия. Най-често по мои впечатления индийските ястия са или постни, или ако са с месо то е основно пилешко или агнешко. Ето една рецепта за агнешко по английски.

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Пилешко с чат масала

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуциPin It

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

agnshko-po-inidiiski-agneshka-korma

От sheytanova

Публикувано на : 02/04/2014

    Най-често индийците приготвят агнешката корма с парченца агнешко месо. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички подправки се смесват в хаванче и се стриват добре. Загряват се леко в сух тиган, за да може ароматът им да е по-силен.
    2. Лукът, заедно с чесъна се задушават в сгорещеното олио. След това се прибавя каймата и се разбърква докато стане на „трохи“.
    3. След това се прибавят всички сухи подправки + солта и ястието се разбърква добре.
    4. Прибавят се доматите и се остава ястието да покъкри са няколко минути.
    5. Накрая се прибавя киселото мляко и се оставя ястието за още 3-4 минути на котлона. По желание можете да нарежете в ястието няколко стръка пресен лук.
      Ястието се поднася топло.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress