Най-често индийците приготвят агнешката корма с парченца агнешко месо. То обаче изисква значително по-дълго време за приготвяне и по тази причини в тази рецепта за агнешко по индийски използвах агнешка кайма. По този начин съкращавам времето за приготвяне на агнешкото месо.
Ключовото за приготвянето на индийски ястия са подправките – те варират често в зависимост от района, от който идва ястието от Индия. Най-често по мои впечатления индийските ястия са или постни, или ако са с месо то е основно пилешко или агнешко. Ето една рецепта за агнешко по английски.
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешки котлети със спанак и сирене
Pin ItАгнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

От 02/04/2014
Публикувано на :Най-често индийците приготвят агнешката корма с парченца агнешко месо. …
Необходими продукти
- 800 грама агнешка кайма
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2-3 глави лук нарязани на ситно
- 2-3 пъпки карамфил
- 1/3 ч.л. шарен пипер
- 2-3 шушулки кардамон
- 1/2 ч.л. кориандър семена
- 1 ч.л. синапено семе
- 2 скилидки чесън счукани
- 2 ч.л. куркума
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 щипка канела
- 3 броя домат белени, настъргани
- сол на вкус
- 3 с.л. олио или зехтин, или сусамово олио
- 2-3 стръка пресен лук по желание
Приготвяне
- Всички подправки се смесват в хаванче и се стриват добре. Загряват се леко в сух тиган, за да може ароматът им да е по-силен.
- Лукът, заедно с чесъна се задушават в сгорещеното олио. След това се прибавя каймата и се разбърква докато стане на "трохи".
- След това се прибавят всички сухи подправки + солта и ястието се разбърква добре.
- Прибавят се доматите и се остава ястието да покъкри са няколко минути.
- Накрая се прибавя киселото мляко и се оставя ястието за още 3-4 минути на котлона. По желание можете да нарежете в ястието няколко стръка пресен лук.
Ястието се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!