Христос Воскресе! Бъдете живи, здрави и продължавайте да обичате добрата храна! Какъв по-хубав повод от днешния празник – Великден да приготвим една по-засукана рецепта за агнешко. Всъщност рецептата въобще не е толкова засукана колкото изглежда. Ключовото е е обезкостяването на агнешкото гръбче. Можете да помолите месарите да направят това вместо вас (аз както знаете пазарувам месо от Вашата месарница и там винаги разфасоват месото както пожелая). Или вие, или във месарницата ви трябва да окрехкотите месото с окрехкотител.
В случая обезкостеният агнешки гръб изглежда така:
И така… след като имате обезкостено агнешко гръбче следва приготвянето на плънката. Можете да приготвите плънка със спанак, коприва, лапад, зелен лук, топено сирене, сирене Филаделфия, кедрови ядки, орехи, дробено – въобще каквото обичате. Аз лично обаче за агнешкото роле направих плънка със спанак, гъби, чесън и пресен лук.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешка яхния (от агнешки врат)
Pin ItАгнешко роле със спанак и гъби

От 04/20/2014
Публикувано на :Христос Воскресе! Бъдете живи, здрави и продължавайте да обичате добрата …
Необходими продукти
- 1 брой агнешки гръб обезкостен
- 300 - 350 грама спанак пресен
- 150 грама печурки
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. мащерка
- няколко стръка магданоз
- шарен пипер на вкус
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. зехтин за плънката + още 1-2 с.л. за отгоре
Приготвяне
- Спанакът се нарязва на едри парчета.
- В загретия зехтин се задушава чесъна и се прибавя спанак и нарязаните на ситно пресен лук и гъби. Поръсва се със сол, черен пипер, мащерка, риган и магданоз. Оставя се на котлона докато спанакът се задуши и сосчето от гъбите се изпари.
- Месото се почиства и се осолява. Плънката се разпределя равномерно и месото се завива на руло. Завързва се с памучен бял конец.
- Пече се около 1 час и 45 минути на 170 градуса.
- В 1-2 с.л. зехтин се разбърква червения пипер. С помощта на четка сместа се намазва върху ролето. след това ролето се запича още около 30 минути. до получаване на апетитна коричка.
- След като е готово се оставя за около 15 минути да си "почине". след това се нарязва и се поднася топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!