Христос Воскресе! Бъдете живи, здрави и продължавайте да обичате добрата храна! Какъв по-хубав повод от днешния празник – Великден да приготвим една по-засукана рецепта за агнешко. Всъщност рецептата въобще не е толкова засукана колкото изглежда. Ключовото е е обезкостяването на агнешкото гръбче. Можете да помолите месарите да направят това вместо вас (аз както знаете пазарувам месо от Вашата месарница и там винаги разфасоват месото както пожелая). Или вие, или във месарницата ви трябва да окрехкотите месото с окрехкотител.

В случая обезкостеният агнешки гръб изглежда така:

agneshk-grabche

И така… след като имате обезкостено агнешко гръбче следва приготвянето на плънката. Можете да приготвите плънка със спанак, коприва, лапад, зелен лук, топено сирене, сирене Филаделфия, кедрови ядки, орехи, дробено – въобще каквото обичате. Аз лично обаче за агнешкото роле направих плънка със спанак, гъби, чесън и пресен лук.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешка яхния (от агнешки врат)

Агнешки кебап

Печено агнешко в тестоPin It

Агнешко роле със спанак и гъби

agneshko-role-sas-spanak

От sheytanova

Публикувано на : 04/20/2014

    Христос Воскресе! Бъдете живи, здрави и продължавайте да обичате добрата …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Спанакът се нарязва на едри парчета.
    2. В загретия зехтин се задушава чесъна и се прибавя спанак и нарязаните на ситно пресен лук и гъби. Поръсва се със сол, черен пипер, мащерка, риган и магданоз. Оставя се на котлона докато спанакът се задуши и сосчето от гъбите се изпари.
    3. Месото се почиства и се осолява. Плънката се разпределя равномерно и месото се завива на руло. Завързва се с памучен бял конец.
    4. Пече се около 1 час и 45 минути на 170 градуса.
    5. В 1-2 с.л. зехтин се разбърква червения пипер. С помощта на четка сместа се намазва върху ролето. след това ролето се запича още около 30 минути. до получаване на апетитна коричка.
    6. След като е готово се оставя за около 15 минути да си „почине“. след това се нарязва и се поднася топло.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress