Предлагам ви една рецепта за агнешко с аспержи, резене и чушки. Тя носи духа на Средиземноморието, летния бриз и свободата. Поне аз я приемам по този начин. Анасоновият аромат на реценето много ми помага за това усещане. Всъщност и преди съм използвала резене в комбинация с агнешко – ето я рецептата за агнешко с фенел. На практика резене, фенел, фенхел, див копър, лъжлив сминдух е едно и също.
За първи път се „срещнах“ с фенела преди години в Малта, където ми направи впечатление, че се използва на много места в местната кухня. Докато се разхождахме из остров Гозо видях резенето да расте диво на изключително много места – дори съвсем близо до плажа. Имаше го навсякъде – това обясни и защо се използва толкова много в малтийската кухня. След като се прибрах от Малта бях вдъхновена от начина, по който приготвят заешкото там и приготвих у дома заек по малтийски.
За тази рецепта сега съм използвала обезкостено агнешко бутче, което почистих добре от мазнината и нарязах на малки хапки. Така месото се приготвя лесно и бързо, дори и в тенджера или дълбок тиган, както е в случая.
Малки хитринки:
Знаете ли как се почистват аспержи? На кратко – лесно. 🙂 Аспержите се подрязват 2-3 сантиметра от края. След това с белачка за картофи се обелват стъблата като се оставя само върха. След това можете да ги нарежете на 2 или 3 парчета в зависимост колко са дълги за тази конкретно рецепта с агнешко или ако например ги запичате с пармезан на фурна или с бекон на оребрен тиган – можете да ги запазите цели.
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Агнешко с аспержи, резене и чушки

От 04/05/2020
Публикувано на :Предлагам ви една рецепта за агнешко с аспержи, резене и чушки. Тя носи …
Необходими продукти
- 600 грама агнешко месо от бут, обезкостено, нарязано на хапки
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 глава резене (фенел) дребна
- 2 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 150 мл бяло вино
- черен пипер
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Месото се запържва в сгорещения зехтин до полу готовност.
- Прибавят се чесънът и лукът.
- Останалите зеленчуци се нарязват на парчета и се добавят към леко задушеното месо. Осолява се и се подправя с черен пипер.
- Ястието се разбърква и се прибавя бялото вино. Оставя се да къкри на котлона до готовност. При необходимост се добая малко вода или зеленчуков бульон.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress