Ако се чудите как да приготвите агнешки врат – това е един много лесен начин. Единственото, което трябва предварително да направите е да изпечете агнешкия врат за около 1,5 часа на 170 градуса (с фолио) и да го обезкостите, като го накъсвате на парчета. Това можете да го направите и от предния ден и да съхранявате агнешкото месо в хладилника. По желание при печенето на агнешкия врат, можете да добавите 1-2 моркова, които след това да нарежете на дребно и да ги прибавите в следващия етап на рецептата.

Останалото също е лесно. За рецептата за агнешко с коприва, логично ще ни трябва коприва, която трябва да бланширате и след това да пасирате. След това копривата се прибавя към агнешкото месо и рецептата за агнешко се приготвя както тази рецепта за пилешко с кисело мляко и яйца.

Подходящи подправки за агнешкото с коприва, мляко и яйца са магданоз, чесън, джоджен, пресен лук, сушен лук, шарен пипер.

Друг начин да приготвите агнешки врат е на яхния.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешки кебап

Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови

Агнешки котлети с аспержи

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

 

Агнешко с коприва, мляко и яйца

agneshko-s-kopriva-mliako-i-iaitsa

От sheytanova

Публикувано на : 04/29/2014

  • Брой / порции: 4 – 5 порции

Ако се чудите как да приготвите агнешки врат – това е един много лесен …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Агнешкият врат (осолен, поръсен с черен пипер) се слага в тавичка, добавя се 1 -2 кафени чаши вода, 1 дафинов лист. Покрива се с фолио и се пече около час и половина на 170 градуса.
  2. След това се обескостява и месото се накъсва на парченца.
  3. Агнешкото с коприва се пече около половин час на 170 градуса.
  4. Всички съставки се смества и се слагат в тавичка за печене.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress