Ако се чудите как да приготвите агнешки врат – това е един много лесен начин. Единственото, което трябва предварително да направите е да изпечете агнешкия врат за около 1,5 часа на 170 градуса (с фолио) и да го обезкостите, като го накъсвате на парчета. Това можете да го направите и от предния ден и да съхранявате агнешкото месо в хладилника. По желание при печенето на агнешкия врат, можете да добавите 1-2 моркова, които след това да нарежете на дребно и да ги прибавите в следващия етап на рецептата.
Останалото също е лесно. За рецептата за агнешко с коприва, логично ще ни трябва коприва, която трябва да бланширате и след това да пасирате. След това копривата се прибавя към агнешкото месо и рецептата за агнешко се приготвя както тази рецепта за пилешко с кисело мляко и яйца.
Подходящи подправки за агнешкото с коприва, мляко и яйца са магданоз, чесън, джоджен, пресен лук, сушен лук, шарен пипер.
Друг начин да приготвите агнешки врат е на яхния.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови
Агнешки котлети със спанак и сирене
Агнешко с коприва, мляко и яйца

От 04/29/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 - 5 порции
Ако се чудите как да приготвите агнешки врат - това е един много лесен …
Необходими продукти
- 1 агнешки врат
- 6 яйца
- 350 грама коприва
- 400 грама кисело мляко
- сол на вкус
- 1 с.л. джоджен
- черен шипер на вкус
- 1 стрък пресен лук нарязан на ситно
- 1 дафинов лист
- 2-3 с.л. зехтин
Приготвяне
- Агнешкият врат (осолен, поръсен с черен пипер) се слага в тавичка, добавя се 1 -2 кафени чаши вода, 1 дафинов лист. Покрива се с фолио и се пече около час и половина на 170 градуса.
- След това се обескостява и месото се накъсва на парченца.
- Агнешкото с коприва се пече около половин час на 170 градуса.
- Всички съставки се смества и се слагат в тавичка за печене.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!