Гръцкото сувлаки е много подобно на българските шишчета. В случая за агнешкото сувлаки е използвано агнешко месо (филе), но в повечето случаи може да се приготви както от агнешка плешка, така и от агнешки бутче. Месото, което аз използвах за рецептата за агнешко сувлаки беше изключително крехко и за това не съм го мариновала и окрехкотявала предварително. Единственото, което направих е след като нарязах агнешкото месо за сувлакито на кубчета (като за шишчета) го поръсих със сол, черен пипер прясно изцеден сок от лимон и съвсем малко зехтин.

Най-често в Гърция сувлаки се приготвя от свинско, пилешко и агнешко месо. Някои приготвят и сувлаки от риба. За любите на агнешкото месо обаче този вариант е много подходящ.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешко с марокански кус-кус

Pin It

Агнешко сувлаки със зелена салата

agneshko-suvlaki-sas-zelena-salata

От sheytanova

Публикувано на : 03/11/2014

  • Брой / порции: za 4 порции

Гръцкото сувлаки е много подобно на българските шишчета. В случая за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Агнешкото месо се нарязва на кубчета като за шишчета.
  2. Посолява се, прибавя се черен пипер, лимонов сок и зехтин. Разбърква се добре.
  3. Агнешкото месо се нанизва на шишчета и се пече на грил или на оребрен тиган.
  4. Изпеченото сувлаки се поръсва с риган и се поднася със зелена салата.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress