Предлагам ви една рецепта за агнешко, която е разновидност на агнешкото по марокански с рал ел ханут, което приготвих за списание Меню преди известно време. Основната разлика е в подбора на зеленчуците. В тази рецепта за агнешко сложих освен пресен и стар лук, докато в другата рецепта добавих червена чушка и червен пипер. И в двата случая се получи много вкусно.

Агнешкото месо впрочем е навярно най-любимото ми за по-топлите месеци сега лятото. В комбинация със зеленчуците и кускуса е идеално за лятна вечеря или обяд.

Ето как да приготвите агнешкото с мароканския кускус.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Табуле с марокански кус-кус

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки стекове със зеленчуци

Агнешка супа с коприваPin It

Агнешко с марокански кускус

agneshko_s_marokanski_kuskus

От sheytanova

Публикувано на : 08/21/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Предлагам ви една рецепта за агнешко, която е разновидност на агнешкото …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Агнешкото месо се нарязва на хапки, осолява се и се запържва леко в загрения зехтин.
  2. Добавят се настърганите на шайби моркови. Агнешкото и морковите се поръсват с черен пипер, лют червен пипер (по възможност със зехтин) и рас ел ханут (2 ч.л.).
  3. Разбърква се добре и продуктите се прехвърлят в глинен съд за печене (гювеч). Прибавя се нарязаният на ситно пресен лук и ястието се залива с 300 мл зеленчуков бульон.
  4. Пече се около 1 час в умерена фурна.
  5. Мароканският кус кус се разбърква с 1 ч.л. рас ел ханут (по желание прибавете повече); добавете маслото и залейте с 200 мл гореща вода. Кускусът се оставя захлупен около 15 минути, след което се с помощта на вилица се разбърква, за да бъде пухкав.
  6. Агнешкото месо се поднася върху мароканския кускус.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress