Ето и една идея как да си направите чипс в домашни условия без да се налага да белите и пържите картофи. Единственото, което ви трябва е арабска питка, малко олио и сомак.

Когато започенете да късате арабските питки на парченца, ще забележете, че те се „отлепят“ на две. Разлепете питките (за дюнери) и ги накъсайте – на нито много големи, нито много малки парченца. Ако ще използвайте после домашния чипс да загребвате сос или нещо за топене, преценете колко големи да са парченцата.

Остава единствено да сложите малко олио и да поръсите със сомак – колкото ви душа иска! 🙂 Уверете се, че върху всяко парченце е попаднало по малко олио (то действа като лепило за подправката) и сомак. Арабската подправка е особено популярна в арабската кухня, използва се за подправяне на дюнери, салати, месо. Тя е и в основата на друга арабска подправка – заатар. Запечете във фурна докато арабския чипс промени цвета си (да стане златист и хрупкав). Поднесете към любимите си арабски ястия или крем супа.Pin It