Тази рецепта е специално за тези, които са любители на месото и не могат без него. Кюфтетата са с много и разнообразни подправки – кимион, чубрица, магданоз, червен пипер, шарен пипер, лук. За приготвянето на кюфтетата, използвам стандартната рецепта за пържени кюфтета, но разликата е, че в този случай не ги пържа.

Вместо това използвам нарязан на тънко бекон, който слагам в гнездата на тавата за печене на мъфини и оформям като кошничка. Резултатът е „мъфини“ от бекон и кайма 🙂 . В зависимост от това колко големи са парчетата бекон ще са ви необходими между 1,5 и 3 парчета бекон.

Каймата за кюфтетата е добре да престои с подправките поне 1-2 часа в хладилник, а ако имате възможност я оставете и една нощ, за да може да стане още по-ароматна. Покрийте съда добре с домакинско фолио, за да не ви се умиреше целия хладилник на лук.

И така, слагате бекона в тавичката за мъфини (по 2-3 парченца във всяко гнездо, като ги оформяте да изглеждат добре). След това с влажни ръце оформете топки – колкото големи искате да бъдат кюфтетата и ги сложете в кошничките от бекон.

aromatni_kjufteta_v_koshnichki_ot_bekon

Пекат се между 35 и 45 минути (в зависимост от големината на кюфтетата) в предварително сгорещена фурна. Поднасят се топли с гарнитура според сезона.

Сега зимата актуални са печените червени чушки с чесън. Можете да комбинирате с гръцката салата дзадзики или просто с класическа шопска салата.Pin It