bekonovi_koshnichki

Тази рецепта е специално за тези, които са любители на месото и не могат без него. Кюфтетата са с много и разнообразни подправки – кимион, чубрица, магданоз, червен пипер, шарен пипер, лук. За приготвянето на кюфтетата, използвам стандартната рецепта за пържени кюфтета, но разликата е, че в този случай не ги пържа.

Вместо това използвам нарязан на тънко бекон, който слагам в гнездата на тавата за печене на мъфини и оформям като кошничка. Резултатът е „мъфини“ от бекон и кайма 🙂 . В зависимост от това колко големи са парчетата бекон ще са ви необходими между 1,5 и 3 парчета бекон.

Каймата за кюфтетата е добре да престои с подправките поне 1-2 часа в хладилник, а ако имате възможност я оставете и една нощ, за да може да стане още по-ароматна. Покрийте съда добре с домакинско фолио, за да не ви се умиреше целия хладилник на лук.

И така, слагате бекона в тавичката за мъфини (по 2-3 парченца във всяко гнездо, като ги оформяте да изглеждат добре). След това с влажни ръце оформете топки – колкото големи искате да бъдат кюфтетата и ги сложете в кошничките от бекон.

aromatni_kjufteta_v_koshnichki_ot_bekon

Пекат се между 35 и 45 минути (в зависимост от големината на кюфтетата) в предварително сгорещена фурна. Поднасят се топли с гарнитура според сезона.

Сега зимата актуални са печените червени чушки с чесън. Можете да комбинирате с гръцката салата дзадзики или просто с класическа шопска салата.

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на true religion jeans wholesale Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *