Миналата седмица беше по-къса, заради почивния понеделник (3-ти март) и още по-празнична заради 8-ми март. Посъбраха ми се повечко задачки, с които трябваше да наваксвам заради почивките и празниците и затова нямах много време за готвене.

И затова приготвих една от най-бързите ми вечери, които някога съм приготвяла – талиатели карбонара с продукти на Lidl. Използвах сос карбоната и талиатели от италианската им седмица и едно италианско прошуто, което се предлага в Lidl постоянно. Има ли паста, прошуто и вино у нас – всички са готови! Да живее италианската седмица на Lidl! 🙂

И така, сварих пастата според указанията на опаковката до степен ал денте. Отцедих ги и след това в същата тенджера прибавих соса карбонара. Оставих на котлона като разбърквах внимателно за около 2 минути. Сервирах в затоплени чинии, накъсах прошутото отгоре и поднесох вечерята с чаша изстудено вино! Воала!

Истински празник у дома 🙂 И то за буквално за 10 минути с пастата и готовия сос от италианската седмица на Lidl. От 10 март стартира Скандинавската им седмица! Обещаващи предложения с риба, горчица, сирена, шведски кюфтенца! Ями!

Вижте още:

Спагети карбонара – история и рецепта

Паста с пилешко и сметана

Паста с риба тон на фурна

 

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *