Миналата седмица приготвих канелони с пилешко и броколи специално за Даниел и той ми върна жеста и ми сподели една рецепта, която често се приготвя във Велико Търново, където той живее. Написа ми я на лично съобщение във фейсбук и аз веднага прегърнах идеята да я приготвя, защото изглеждаше лесна и всички продукти ги имах у дома – брашно, яйца, сода, колбас, олио, сол, сирене, кимион. Но тъй като съм много чувствителна на тема „мерудия“ заради името на блога ми, веднага изтрелях „Какво разбираш под мерудия?“ и той отговори “ Вкъщи мерудия=магданоз“.

Та, в Търново на магданоза викат мерудия. Мерудия още се казва като обобщаващо на много зелени подправки – мерудии, както и на сминдуха. Като казах сминдух и се сетих за дъхавия хляб с борколи от миналата седмица, който сервирах със сминдух (или както някои биха казали – с мерудия).

Ще ви дам рецептата, така както Даниел ми описа. Аз намалих дозата на половина (като за двама души), т.е използвах два пъти по-малко продукти, от тези описани по-долу:Pin It

Бърза баница по великотърновски с колбас и мерудия Recipe

barza_baniza_po_velikotarnovski_s_kolbas_i_merudia

От sheytanova

Публикувано на : 08/16/2012

    Миналата седмица приготвих канелони с пилешко и броколи специално за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички продукти се объркват в купа и сместа се излива в съда за печене.
    2. Пече се на умерена фурна за около 20-30 минути. По желание може да се настърже кашкавал отгоре.
    3. Най-вкусна великотърновската баница е топла! Поднесете с айран!

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress