Да приготвяш разнообразна, питателна и вкусна храна всеки ден за малко дете е изключително предизвикателство за всяка мама. Аз лично опитах известно време да вземам детска кухня за Михаел, но и най-скъпите, прехвалени, био, еко и пр. кухни не ми вдъхнаха такова доверие, каквото имам към домашно приготвената храна.

Сезонът на прясната царевица отмина и в момента решението ми е да използвам консервирана на Bonduelle, когато в рецептата има царевица. Михаел обожава царевица още от мига, в който я опита през лятото.

Дадох му кочан с царевица и спечелих 15 минути тишина и време за себе си.

%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%b0%d0%b5%d0%bb

 

 

 

 

 

 

 

 

Да, след това можехме да нахраним един кокошарник  с пиленца около столчето за хранене, но това е друга тема. Царевица на кочан вече не намирам, но пък за да затвърдим знанията кое е царевица му показвам една плюшена играчка царевица на Bonduelle и той посяга да храни Мечо с нея.

2-%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%87%d0%be

 

 

 

 

 

 

Но да се върнем към приготвянето на обяда с царевица, тиквичка и морков.

Необходими продукти:

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%82%d0%b8-%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b0

1 кутия царевица Bonduelle

1 средно голяма тиквичка

2 моркова

1 ч.л. магданоз нарязан на ситно

1/2 ч.л. чубрица

1/2 ч.л. сладък червен пипер

щипка сол

1 1/2 ч.ч. костен бульон

1 ч.л. масло гхи

1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

Ситно нарязаният чесън се задушава в загрятото олио гхи. Към него се прибавят настърганите моркови и тиквички. Разбърква се добре и се оставя зеленчуците да се задушат в 1/3 от костния бульон. Прибавят се царевицата, подправките и останалия костен бульон. Ястието се оставя да къкри, докато се редуцира течността.

Аз лично пасирам (не абсолютно гладко) обяда с царевица, защото зъбчетата на Михаел са още малко на брой и той не може да сдъвква добре храната, а не искам да натоварвам стомахчето.

А вашето детенце какво обядва днес?

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg