Да приготвяш разнообразна, питателна и вкусна храна всеки ден за малко дете е изключително предизвикателство за всяка мама. Аз лично опитах известно време да вземам детска кухня за Михаел, но и най-скъпите, прехвалени, био, еко и пр. кухни не ми вдъхнаха такова доверие, каквото имам към домашно приготвената храна.
Сезонът на прясната царевица отмина и в момента решението ми е да използвам консервирана на Bonduelle, когато в рецептата има царевица. Михаел обожава царевица още от мига, в който я опита през лятото.
Дадох му кочан с царевица и спечелих 15 минути тишина и време за себе си.
Да, след това можехме да нахраним един кокошарник с пиленца около столчето за хранене, но това е друга тема. Царевица на кочан вече не намирам, но пък за да затвърдим знанията кое е царевица му показвам една плюшена играчка царевица на Bonduelle и той посяга да храни Мечо с нея.
Но да се върнем към приготвянето на обяда с царевица, тиквичка и морков.
Необходими продукти:
1 кутия царевица Bonduelle
1 средно голяма тиквичка
2 моркова
1 ч.л. магданоз нарязан на ситно
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. сладък червен пипер
щипка сол
1 1/2 ч.ч. костен бульон
1 ч.л. масло гхи
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаният чесън се задушава в загрятото олио гхи. Към него се прибавят настърганите моркови и тиквички. Разбърква се добре и се оставя зеленчуците да се задушат в 1/3 от костния бульон. Прибавят се царевицата, подправките и останалия костен бульон. Ястието се оставя да къкри, докато се редуцира течността.
Аз лично пасирам (не абсолютно гладко) обяда с царевица, защото зъбчетата на Михаел са още малко на брой и той не може да сдъвква добре храната, а не искам да натоварвам стомахчето.
А вашето детенце какво обядва днес?
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!