След като ви казах кое беше едно от първите пюрета при захранването на Михаел,  в което той от раз се влюби, ще ви кажа и как приготвям любимото му плодово пюре – ябълка с круша и кокосово масло. Кърмата съдържа изключително много мазнини, които след като едно хранене на кърма бъде заменено с „твърда храна“, тези мазнини следва да бъдат компенсирани по някакъв начин. Това е и причината да добавям по малко кокосово масло към плодовите пюрета.

Преди да дам това пюре, Михаел опита съответно първо ябълка (дори без кокосово масло), а после само круша на пюре. Давах му два поредни дни пюре от ябълка (първия ден от захранването с ябълка 2 лъжички пюре от ябълка, разредено с 2 лъжички кърма) и дохранвах с кърма. А втория ден – 4 лъжички пюре от ябълка с 4 лъжички кърма и после дохранвах с кърма. След като въведа новата храна – в случая ябълката – гледам за реакции (запек, разтройство, обриви, като цяло нещо различно да се случи…) и ако няма (слава Бога до сега не е имало) си записвам в дневника, че няма реакция и продължавам по-натам със следващата храна. По същия начин процедирах с крушата (давам 2 дни) и чак след това си позволих да дам двукомпонентно пюре (ябълка с круша). Постепенно увеличавах количеството на пюретата докато заменя цяло хранене. Колко бързо да увеличавате количеството – не мога да ви посъветвам, защото всяко дете е индивидуално и има различни теории. На мен лично ми отне 1 месец, докато заменя цяло хранене.

Ябълките и крушите са едни от най-лесно достъпните плодове в био магазините и точно такива използвах аз за въвеждането им като вкус в менюто на Михаел.

Ето как приготвих пюрето на Майки за следобедна закуска днес:

Бебешко плодово пюре с ябълка, круша и кокосово масло

бебешко-пюре-ябълка-и-круша

От sheytanova

Публикувано на : 04/18/2016

    След като ви казах кое беше едно от първите пюрета при захранването на …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Ябълките и крушите се обелват, почистват и нарязват на кубчета.
    2. Заливат се с вода (така че да ги покрие до половината) и се варят 3 – 4 минути. Ако течността е прекалено много (защото някои ябълки и круши си пускат по повече вода), махнете част от сокчето (запазете го, ако после се наложи да добавите) и след това пасирайте.
    3. След като пюрето се пасира се добавя кокосовото масло и се разбърква добре. Охлажда се и се поднася на бебо!

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress