Моята ферма предлага качествени български продукти от бутикови, малки, но сертифицирани ферми в България, като извършва и доставки в рамките на София. Идеята на проекта е да доставя „истинска“, вкусна и прясна храна – такава, каквато е била в детството ни. Аз лично вече опитах няколко от продуктите, които се продават в Моята ферма – смилянския боб, кисело мляко „Екопродукт“, картофи, български бадеми… и съм очарована 🙂

Разговаряме с един от създателите на Моята ферма – Биляна Георгиева:

Разкажете ни повече за Моята ферма…

Моята Ферма е инициатива на 6-ма приятели, които искат да консумират чиста, българска, вкусна и прясна храна. Започнахме през пролетта на 2013 година след като вече имахме подбрани и изпробвани ферми и мандри. В началото стартирахме със сирене, кашкавал и мляко като с идването на сезонните плодове и зеленчуци асортиментът се увеличи, добавихме месни продукти, а след това хляб, ядки и консервирани храни. Целта ни е клиентите ни да имат усещането, че имат собствена ферма близо до себе си с качествени и вкусни храни като от едно време. Събра ни проект, по който работихме, докато учехме магистратура по бизнес администрация. Най-хубавото е, че имаме възможност да правим на практика това, което сме учили, а най-забавното – че нещата не винаги се случват така, както казват „книгите”, и имаме шанс да реагираме творчески.

Как подбирате фермерите, с които работите?

Фермерите подбираме по препоръка най-вече от техни клиенти. Понякога самите те се свързват с нас, особено през последните месеци, когато започнахме да набираме популярност. В Моята ферма имаме тристепенна система на проверка на качеството преди да стартираме работа с нов производител: препоръка, посещение на място, проверка в лаборатория на продукцията. Има и четвърта стъпка и тя е – опитваме от всичко, което се предлага в магазина – искаме да знаем дали на нас самите ще ни хареса вкусът, както и след това да можем да го обясним по-добре и препоръчаме на клиентите си. Активно търсим и мнението на клиентите си за това, което предлагаме.

Как клиентите могат да бъдат сигурни в качеството на продуктите, които се предлагат в Моята ферма?

Винаги казваме, че тестваме продуктите, които предлагаме – в лаборатория и в нашите лични чинии. Искаме да ни има и след 10 (дано и повече години!) и не бихме си позволили компромиси с качеството. Ние самите пазаруваме от Моята Ферма за семействата си. Компанията ни е абсолютно легална и като такава е сертифицирана от Българската агенция за безопасност на храните – както складът, така и магазинът и собственият ни хладилен транспорт.

Био ли са продуктите, които предлагате?

Не държим продуктите ни да са био. Повечето от фермите, с които работим, не са сертифицирани за био продукция, тъй като процедурата за това е достатъчно сложна и за голяма част от производителите това би било твърде времеемко или скъпо. Предлагаме изключително и само български продукти с гарантиран произход.

Държим на първо място да доставяме вкусна храна, отглеждана по правилата на здравия разум – например яйцата и пилешкото, които предлагаме, са от животни, които са хранени изцяло от собствена фуражна кухня с екологично чисти суровини като не се добавя никаква химия. За любителите на био сертификатите предлагаме и био кашкавал от краве и от овче мляко, както и био козе сирене на мандра Кондов.

Кои са продуктите, които не могат да бъдат намерени в големите супер маркети, но ги има при вас?

Почти всички от предлаганите от нас продукти не могат да се намерят в големите супер маркети и това е нашата цел – да подпомагаме малките български производители, за които по една или друга причина е трудно да достигнат до жителите на София. В един голям супермаркет няма да намерите ръчно правен хляб по стара българска рецепта с мед и кориандър или „мерданско чили”, лютеница на академия „Кулинарен историк”, мавруд от избата на бай Георги, прекрасните продукти на мандри „Забърдо” или „Екопродукт”, или телешките магии от ферма Омая. А когато настъпи и сезонът на зеленчуците и плодовете, клиентите ни имат на разположение продукция от истински български градини, далеч от „пластмасовите” и вносните, които се предлагат на пазара – именно желанието ни да купуваме качествени плодове и зеленчуци ни провокира да започнем.

Кои са най-търсените продукти?

Най-продаваните ни продукти са йогурт на Екопродукт (кисело мляко, което поради специфичната си технология на изработка по закон се нарича „йогурт”, но е далеч от йогурта, който се продава в чужбина и много близо до истинското кисело мляко от нашето детство), краве сирене на същата мандра и натурално прясно мляко от с.Гурково. Много харесвани са яйцата от щастливи кокошки и телешките меса от ферма Омая.

Как могат да закупят хората от вашите продукти?

Най-лесно могат да се ориентират в разнообразието от продутки на нашия уебсайт – www.myfarm.bg, на място в магазина могат да ги видат на живо – жк.Младост 2,бл.262 офис Г6. Могат да ни потърсят по телефона – 0895 344 544, или във фейсбук.

Любопитно за екипа на Моята ферма:

Проект е реализиран от няколко талантливи и млади ентусиасти – Доста цветен, доста разнороден. 60% жени, 40% мъже. 2-ма финансисти, 2-ма HR-и, 1 IT мениджър, 1 банкер, 1 диригент, 1 специалист маркетинг и продажби, 1 фейсбук ентусиаст, 1 застраховател, 1 анализатор на процеси и числа, 1 автомобилен ентусиаст, 1 оперативен гуру…

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

13 причини да ядем повече българско мляко

Как да изберем пчелен мед?

2 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *