Землистият вкус на цвеклото е причина много хора да го избягват. Чувала съм приятели да казват как ядеш цвекло, то има вкус на пръст. Наистина не всички видове цвекло ми харесват. Има различни разновидности да се продават по пазарите, но как да разберете кое цвекло с какъв вкус е, ако не го опитате?

Аз реших да опитам био червено цвекло, което е сварено и консервирано и се продава готово в буркани. Допадна ми особено много, защото тежкия землист вкус и особен аромат, присъщ на цвеклото го нямаше. Цветът беше вълшебен, като за свети Валентин – романтично червено-виолетов. Вместо да го варите и да го приготвяте, можете да си го купите от Биомаг.

Веднага спретнах една салата с цвекло, моркови и майонеза. Единствената подправка, която добавих беше копър.

Ако сте от хората, които ядете цвекло само по погрешка, вярвам, че това е поправимо. Опитайте био червено цвекло, разбира се в комбинация с нещо подходящо и навярно ще заобичате цвеклото.

Харесайте страницата ни във фйсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It