Германия има вековни традиции в производството на бира. В немските градове можете да видите и пекарни, в които се продават стотици видове хляб. Като се съчетаят двете немски традиции – в биропроизводството и хлябоправенето – познайте какво се получава – хлябове с бира! Логично, нали?

Днес ви предлагам да приготвим еди хляб с бира, който ще бъде с много интересен леко сладникав вкус, който се дължи на мановия мед и царевицата. Наскоро ви писах, че съм се пристрастила към този различен тип мед – мановия и това е първата рецепта, в която готвя с него.

Прекрасното на този вид хляб с бира е, че не е необходимо никакво втасване, месене и почти никакви усилия на практика. Иначе казано – мързелив хляб. Трябват ви 5 минути да приготвите продуктите и да ги смесите и около 25-30 минути да се изпече хляба с бира.

Вижте още:

Питки с нигела

Рецепта за милинки

Хляб със заатарPin It

Бирен хляб с манов мед, чушки и царевица

Biren_hlyab_s_manov_med

От sheytanova

Публикувано на : 03/22/2013

  • Брой / порции: 1 хляб около 450 грама

Германия има вековни традиции в производството на бира. В немските …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Брашното се пресява, прибавя се бакпулвер, сол. чушката, царевицата, копъра, подправките. Добавя се медът и постепенно се прибавя бирата при непрекъснато разбъркване.
  2. Правоъгълната форма за печене на хляб се намазва с масло и после се поръсва с брашно така че да полепне навсякъде.
  3. Сместа се пресипва в тавата за печене.
  4. Биреният хляб с мед се пече около 25-30 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
  5. Оставя се за 5-6 минути във тавата след като се изпече. След това се изважда и се ставя да доизстине на решетка.
    Biren_hlyab_reshetka

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress