Ако се чудите какво да занесете в офиса да почерпите – тази рецепта е вашата! Изключително лек и подходящ сладкиш за всеки вкус.
Рецептата за блонди е алтернатива на рецептите за браунис. Просто в този случай сладкишът става жълтеникав заради яйцата и белия шоколад, а при браунис – тъмно кафяв заради какаото и шоколада.
Докато живеех в Лос Анжелис, рецептите за браунис и рецептата за сладкиш с макадамия бяха сред първите, които научих.
Вижте още:
Харесайте страницата на кулинарния ни блог във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСладкиш блонди със сушени череши

От 04/14/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 12 парчета
- Подготовка: 30 минути
- Приготвяне : 30-40 минути
- Готово след: 60 минути
Ако се чудите какво да занесете в офиса да почерпите - тази рецепта е …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. брашно
- 2 средно големи яйца
- 1 ч.ч. захар
- 100 грама масло меко
- 100 грама бял шоколад
- 50 грама счукани орехи
- 1 шепа сушени черши
- 2 ванилии на прах или 1 с.л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 25 грама пелети бял шоколад
Приготвяне
- Белият шоколад се нарязва на дребни парчета. После маслото и белият шоколад се разтопяват на водна баня след което сместа се оставя на стайна температура да се охлади.
- През това време двете яйца, заедно с ванилията и захарта се разбиват с миксер докато удвоят обема си.
- В отделна купа се пресяват брашното и бакпулвера, добавя се солта и се разбърква.
- Постепенно брашното и сухите череши, нарязани на четвъртини се добавят към сместа с яйцата и се бърка със силоконова шпатула. Прибавя се и сместа с шоколада, както и пилетите бял шоколад и се бърка до получаване на еднородна смес.
- Квадратна тава с размери 25 на 25 см се покрива с хартия за печене и сместа се изсипва.
- Пече се 30-40 мин на 180 градуса.
- След като изстине се разрязва на правоъгълници.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!