Ако се чудите какво да занесете в офиса да почерпите – тази рецепта е вашата! Изключително лек и подходящ сладкиш за всеки вкус.

Рецептата за блонди е алтернатива на рецептите за браунис. Просто в този случай сладкишът става жълтеникав заради яйцата и белия шоколад, а при браунис – тъмно кафяв заради какаото и шоколада.

Докато живеех в Лос Анжелис, рецептите за браунис и рецептата за сладкиш с макадамия бяха сред първите, които научих.

Вижте още:

Мъфини с кюстендилски череши

Черешово мохито

Черешово смути с мента

Харесайте страницата на кулинарния ни блог във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Сладкиш блонди със сушени череши

blondie_sas_susheni_chereshi

От sheytanova

Публикувано на : 04/14/2012

  • Брой / порции: 12 парчета
  • Подготовка: 30 минути
  • Приготвяне : 30-40 минути
  • Готово след: 60 минути

Ако се чудите какво да занесете в офиса да почерпите – тази рецепта е …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Белият шоколад се нарязва на дребни парчета. После маслото и белият шоколад се разтопяват на водна баня след което сместа се оставя на стайна температура да се охлади.
  2. През това време двете яйца, заедно с ванилията и захарта се разбиват с миксер докато удвоят обема си.
  3. В отделна купа се пресяват брашното и бакпулвера, добавя се солта и се разбърква.
  4. Постепенно брашното и сухите череши, нарязани на четвъртини се добавят към сместа с яйцата и се бърка със силоконова шпатула. Прибавя се и сместа с шоколада, както и пилетите бял шоколад и се бърка до получаване на еднородна смес.
  5. Квадратна тава с размери 25 на 25 см се покрива с хартия за печене и сместа се изсипва.
  6. Пече се 30-40 мин на 180 градуса.
  7. След като изстине се разрязва на правоъгълници.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress