Редовно приготвям различни бонбони у дома, но за пръв път експериментирам с елда. Оказва се, че гречката, както още наричат елдата в Русия е богата на редица витамини, желязо, калций, калий и всякакви полезни неща, за които се сетихме. Изключително полезна за косата и ноктите, особено сега през пролетта.

Доста предпочитана е от вегетарианци и суровояди.

Това, което обаче ме накара да се влюбя в елдата и да ви предложа тази рецепта за домашни бонбони с елда и какао е божественият й аромат, докато се вари.

Вижте още идеи как да приготвите бонбони у дома:

Тройно кокосови бонбони

Шоколадови бонбони с бадеми

Бонбони с малини и кокос

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Бонбони с елда и какао

bonboni_s_elda_i_kakao

От sheytanova

Публикувано на : 04/02/2012

  • Брой / порции: 40

Редовно приготвям различни бонбони у дома, но за пръв път …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Елдата се слага да се свари за около 10 минути. През това време орехите, заедно с бисквитите „Закуска“ с какао се смилат в блендер.
    След като елдата е сварена, се оставя да се отцеди максимално от водата.
  2. Елдата се смесва със смлените орехи и бисквити, захарта, какаото и разтопеното масло и се размесва добре.
  3. Сместа се оставя в хладилник за 30-40 мин да стегне и след това се оформят малки топчета, които се овалват в кокосови стърготини.

    Добър апетит!

WordPress Recipe Plugin by ReciPress