Покрай цялата галимация по смяната на дизайна на блога нямах време да пиша и пропуснах да кажа, че курсът за домашен хляб на кулинарно училище Меню, за който ви споменах в поста за забавлението в кухнята беше страхотен. Успяхме да приготвим 12 вида хляб за двата дни.

Ето част от хлябовете от първата част на курса:

vidove_hlyab

Моят фаворит, колкото и травиално да е си останаха сливенските милинки, които Ива ни показа. Дали защото бях много гладна, дали защото това беше първият хляб, който изпекохме – влюбена съм в тези милинки!

slivenski_milinki

На следващия ден след кулинарния курс ми бяха останали няколко филии от френския пълнозърнест хляб, които реших, че мога да използвам за брускети. идеята спокойно може да се добави към списъка с идеи какво да правим с останалата храна.

frenski_palnozarnest_hlyab

 Pin It

Брускети със скариди и зеленчуци Recipe

brusketi_sas_skaridi_i_zalenchuzi

От sheytanova

Публикувано на : 07/17/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings

Покрай цялата галимация по смяната на дизайна на блога нямах време да …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Ако скаридите не са почистени, се махат главите и след това краката. Разбира се, ако са замразен, скаридите първо се размразяват. Аз предпочитам да готвя скаридите с люспите, вчрвам, че така вкусът на самото ястие е по-добър. Почистете и вените на скаридите с помощта на остър нож.
  2. 2-3 с.л. се слагат в загрят уок. Прибавят се белият пишер на зърна и дафиновия лист. Добавя се и чесъна.
  3. Веднага се прибавят и нарязаните на не много дребно чушки, гъби и изчистените скариди. Осолява се на вкус. Разбърква се често. Добавя се узото. Ястието се оставя още 5-6 минути.
  4. През това време фурната се загрява на 170 градуса и се поставят намазаните със зехтин филии. Пекат се 3-4 минути.
  5. Скаридите и зеленчуците се разпределят равномерно върху хляба и се запичат допълнително около 3 минути.
  6. Брускетите се сервират топли с чаша охладено бяло вино.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress