Тази рецепта за бухти я знам от мама, а тя – от нейната майка. Няма кой-знае каква философия в приготвянето на бухти, не отнемат много време и са изключително апетитни – както топли, така и като поизстинат.Pin It

Бухти Recipe

buhti

От sheytanova

Публикувано на : 09/06/2012

    Тази рецепта за бухти я знам от мама, а тя – от нейната майка. Няма кой-знае …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Содата за хляб се изсипва в киселото мляко и се разбърква, оставя се да „шупне“.
    2. Добавят се двете яйца и отново се разбърква. Малко по малко се добавя и брашното(колкото поеме), солта и захарта, като сместа се размесва с ръце до получаване на гладко тесто. Ако е прекалено лепкаво се добавя още брашно.
    3. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на лист с дебелина 4-5 мм и се нарязва на ромбове.
      raztochvane_na_buhti
    4. Ромбчетата се пържат в силно сгорещено олио от двете страни до златисто.
      buhti_2
    5. Могат да се поднесат със сирене или конфитюр.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress