Тази рецепта за бухти я знам от мама, а тя – от нейната майка. Няма кой-знае каква философия в приготвянето на бухти, не отнемат много време и са изключително апетитни – както топли, така и като поизстинат.
Pin ItБухти Recipe

От 09/06/2012
Публикувано на :Тази рецепта за бухти я знам от мама, а тя - от нейната майка. Няма кой-знае …
Необходими продукти
- 1 кофичка кисело мляко
- брашно колкот поеме
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка захар
Приготвяне
- Содата за хляб се изсипва в киселото мляко и се разбърква, оставя се да "шупне".
- Добавят се двете яйца и отново се разбърква. Малко по малко се добавя и брашното(колкото поеме), солта и захарта, като сместа се размесва с ръце до получаване на гладко тесто. Ако е прекалено лепкаво се добавя още брашно.
- Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на лист с дебелина 4-5 мм и се нарязва на ромбове.
- Ромбчетата се пържат в силно сгорещено олио от двете страни до златисто.
- Могат да се поднесат със сирене или конфитюр.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!