Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар най-доброто време за зелени салатки и червени салатки си остава пролетта. Може да разнообразите традиционната за много български семейства зелена салата с пресен лук и репички и да я направите една идея по-интересна. Добавете една от супер храните – годжи бери към салатата и малко ядки и ще имате нова рецепта!

В случая за дресинга освен любимия ми соев сос Кикоман изпозлвах и един продукт, който открих наскоро – зехтин с лимон. Вместо да се смесват отделно зехтин и лимон, Rapunzel са го измислили! 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бърза салата с макарони и краставица

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми

Букет от салати с годжи бери

buket_t_salati_s_godji_beri

От sheytanova

Публикувано на : 10/02/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Салатите се измиват, подсушават се и се накъсват.
  2. Зехтинът с лимон, заедно с балсамикото и соевия сос се смесват и се разбъркват добре.
  3. Салатата се осолява, залива се с дресинга и се обърква. Отгоре се поръсват филирани бадеми и годжи бери.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress