Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар най-доброто време за зелени салатки и червени салатки си остава пролетта. Може да разнообразите традиционната за много български семейства зелена салата с пресен лук и репички и да я направите една идея по-интересна. Добавете една от супер храните – годжи бери към салатата и малко ядки и ще имате нова рецепта!
В случая за дресинга освен любимия ми соев сос Кикоман изпозлвах и един продукт, който открих наскоро – зехтин с лимон. Вместо да се смесват отделно зехтин и лимон, Rapunzel са го измислили! 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Бърза салата с макарони и краставица
Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка
Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати
Зелена салата с риба тон и царевица
Зелена салата с цитруси и червен лук
Зелена салата със запечено сирене халуми
Букет от салати с годжи бери

От 10/02/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар …
Необходими продукти
- 150 грама зелена салата
- 100 грама червена салата
- 50 грама рукола
- 50 грама айсберг
- 2 с.л. годжи бери
- 2 с.л. зехтин с лимон
- 1 с.л. балсамико
- 1 с.л. соев сос Kikoman
- 2 с.л. филирани бадеми
- сол на вкус
Приготвяне
- Салатите се измиват, подсушават се и се накъсват.
- Зехтинът с лимон, заедно с балсамикото и соевия сос се смесват и се разбъркват добре.
- Салатата се осолява, залива се с дресинга и се обърква. Отгоре се поръсват филирани бадеми и годжи бери.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!