Буритото е мексикано-английско ястие, при което най-общо казано в царевична тортия се увива някаква плънка. В Мексико съм виждала, че слагат гуакамоле, зелена салата, сметана, пилешко, сварен боб, чили сос и какво ли не. Разбира се вие може да експериментирате и да сложите нещата, които обичате – пилешко, свинско нарязано на жулиени, кайма, чушки, авокадо и каквото ви иска душата 🙂

Отдолу можете да видите няколко снимки от моето пътуване до Мексико преди няколко години. Истината е, че тогава не снимах толкова много храна и не правех снимки на всяка пълна чиния, която видя. За съжаление нямам и толкова снимки от заведенията, в които се хранехме и пазарите, които посетихме. Това означава само едно – трябва да отида пак 🙂

За сметка на това обаче можете да добиете представа как се продава храната по улиците и какви са хигиенните условия. Въпреки всичко обаче в Мексико има такава невероятна атмосфера, че забравяш да мислиш как ли е приготвена храната. Всичко е богато на аромати, подправки и изкушаващо!

Харесайте страницата ни във фесйбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl  Vashata_mesarnica

Ето още няколко идеи, с които да се пренесете в Мексико, било то и само кулинарно:

Мексиканска пица

Мексиканска яхния

Мексиканско такос с телешко месоPin It

Бурито със свинско и чушки

buritos-s-kaima

От sheytanova

Публикувано на : 04/10/2014

  • Брой / порции: 4 броя буритос

Буритото е мексикано-английско ястие, при което най-общо казано в …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът се задушава в предварително загрятото олио. Прибавя се каймата и се бърка с дървена лъжица или тел за разбиване докато стане на трохи.
  2. Прибавят се солта, подправките и доматите. Разбърква се и се оставя докато се сгъсти и да няма течност.
  3. Чушките се нарязват на тънки и дълги ленти.
  4. Във всяка питка по средата се слага част от каймата, отгоре се нареждат чушките и се поръсва с кашкавал.
  5. Вземат се два срещуположни ръба на тортията и се загъват към средата. След това се хващат другите срещуположни крайчета на тортията и се навиват на руло. По този начин буритото няма да потече.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress