По нашите земи като се каже шкембе първата асоциация е шкембе чорба. Има обаче и доста алтернативни начини за приготвяне на рецептата за шкембе и бих искала да ви покажа един такъв. Рецептата е за Trippa alla milanese (трипа ала миланезе) или както още италианците наричат това ястие – бусека (busecca).

Шкембето по милански е едно от най-типичните ястия за Ломбардия (един от най-развитите италиански региони. Ето на тази карта от Wikipedia, можете да видите къде се намира Ломбардия.

Макар да са незадоволени във всяко едно отношения, включително и кулинарно, жителите на Милано (главният град на област Ломбардия) обожават шкембе. Традицията и рецептата за шкембе по миланки (бусека) са останали още от старите животновъди и земеделци, които са приготвяли шкембе дори за Бъдни Вечер.

Вижте още рецепти за:

Шкембе чорба

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Бусека – шкембе по милански Recipe

busecca_shkembe_po_milanski

От sheytanova

Публикувано на : 06/08/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 1 час 20 минути
  • Готово след: 1 час 35 минути

По нашите земи като се каже шкембе първата асоциация е шкембе чорба. Има …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Беконът, нарязан на ленти се запържва в предварително загряното масло.
  2. Прибавят се настъргания морков, чесъна, лука и сол.
  3. След около 3-4 минути се прибавя нарязаното парчета, предварително сварено телешко шкембе. Разбърква се.
  4. След още малко към сместа се добавят доматеното пюре, черният пипер и нарязаната на ситно целина.
  5. Оставя се пюрето да се посгъсти и накрая се прибавя свареният боб.
  6. Оставя се за още няколко минути на котлона, като се бърка периодично.
  7. Шкембето по милански се сервира обилно поръсено с прясно настърган пармезан. Бон Апети!

WordPress Recipe Plugin by ReciPress