Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър.

cannelloni

Приготвят се пълнени и отгоре полети със сос – най-често бешамел. Такава е и тази рецепта за канелони със спанак, киселец, пресен лук и кайма.

Ако ви се хапва паста, а не можете да намерите канелони наблизо, можете да използвате плънката с кайма и зеленини и да заместите канелоните с кори за лазаня. Ето и още други рецепти за паста:

Спагети карбонара – оригинална рецепта

Пене с гъби и бекон

Букатини ал аматричана

Спагети със свинско рагу и чери домати

Талиатели с трюфели и сметана

 

Канелони със зеленини и кайма Recipe

cannelloni_sas_zelenini_i_kaima

От sheytanova

Публикувано на : 05/24/2012

  • Брой / порции: 3 Servings

Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър.

Приготвят …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Каймата се поставя в тефлонова тенджера и се оставя да се позапържи в собствената мазнина. Добавя се сол на вкус.
  2. През това време се нарязват на ситно двата вида лук и морковите.
  3. Добавят се към каймата.
  4. След като зеленчуците омекнат се добавя черния пипер, босилека, магданоза и нарязаните киселец и спанак. Плънката се оставя още ч0 минути като се разбърква периодично.
  5. През това време се приготвя сосът бешамел. В силно загряното масло се изсипва брашното като се бърка интензивно, след което се добавя прясното мляко. На много малко готвачи бешамелът им се получава от първия път. Ако и на вас ви се получи на бучки да знаете, че не се единствените. Колкото и обикновен да е този сос си има тънкости. Просто използвайте пасатора.
  6. След като плънката е готова напълнете канелоните, наредете ги в тавичка и ги полейте с бешамела.
  7. Печете около 30-35 мин на умерена фурна.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress