Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър.
Приготвят се пълнени и отгоре полети със сос – най-често бешамел. Такава е и тази рецепта за канелони със спанак, киселец, пресен лук и кайма.
Ако ви се хапва паста, а не можете да намерите канелони наблизо, можете да използвате плънката с кайма и зеленини и да заместите канелоните с кори за лазаня. Ето и още други рецепти за паста:
Спагети карбонара – оригинална рецепта
Спагети със свинско рагу и чери домати
Канелони със зеленини и кайма Recipe

От 05/24/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3 Servings
Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър. Приготвят …
Необходими продукти
- 12 броя канелони 1/2 кутия
- 300 грама кайма смес
- 1 морков
- 2-3 стръка пресен лук
- 600 грама пресен спанак
- 1/2 връзка киселец
- 1 дребна глава стар лук
- 40 грама масло
- 40 грама брашно
- 400 грама прясно мляко
- прясно смлян черен пипер
- сол
- магданоз
- сух босилек
Приготвяне
- Каймата се поставя в тефлонова тенджера и се оставя да се позапържи в собствената мазнина. Добавя се сол на вкус.
- През това време се нарязват на ситно двата вида лук и морковите.
- Добавят се към каймата.
- След като зеленчуците омекнат се добавя черния пипер, босилека, магданоза и нарязаните киселец и спанак. Плънката се оставя още ч0 минути като се разбърква периодично.
- През това време се приготвя сосът бешамел. В силно загряното масло се изсипва брашното като се бърка интензивно, след което се добавя прясното мляко. На много малко готвачи бешамелът им се получава от първия път. Ако и на вас ви се получи на бучки да знаете, че не се единствените. Колкото и обикновен да е този сос си има тънкости. Просто използвайте пасатора.
- След като плънката е готова напълнете канелоните, наредете ги в тавичка и ги полейте с бешамела.
- Печете около 30-35 мин на умерена фурна.
- Cuisine: Italian
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!