Както вече бях споменала с Деан изключително много се „запалихме“ по индийската кухня. За последните няколко дни два пъти си готвим индийско, едно от които беше пилешко с чат масала. За някои ястието може да им се стори пикантно, на други – откровено люто.

Чат масала е невероятно ароматна смес от подправки. Сместа има червеникав цвят. В пикантната чат масала в определено съотношение влизат следните подправки: резене, кимион, гарам масала, черна или каменна сол, стрито на прах манго, асафетида, джинджифил на прах и лют червен пипер. Разбира се според различните рецепти, подправките, както и техните количества могат да варират. По тази причина чат масала, купена от две различни места може да бъде на практика различна.

За да се направи масала обикновено съставките са запичат на сухо. След това се счукват или смилат едновременно. Така подправките излъчват своя аромат и разгръщат полезните си свойства.

Чат масала, както и само гарам масала се използва широко в индийската кухня. Чат масала се използва за овкусяване на салати, месни блюда.

Харесайте страницата ни във фесйбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Кайенски пипер

Калоферче

Канела

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *