След като преди време всички много харесаха рецептата за чийзкейка с ягоди и шоколад, сега дойде време и за една интерпретация на рецептата, в която добавям и горски плодове. Вкусът на чийзкейка е още по-богат, а за ароматът няма да ви разказвам – божествен!

Блата на чийзкейка приготвяме изключително бързо като слагаме бисквитите (200 грама чаени бисквити) в блендер и ги смиламе.  След това ги смесваме с 1 пакетче краве меко масло(125 грама, на стайна температура) докато станат на трохи. Покриваме тавичката за печене с хартия за печене и оформяме блат от бисквитите с маслото. В загряна фурна го запичаме за около 5 минути.

През това време смесваме една кутийка заквасена сметана от краве мляко на Хармоника(230 грама), със 150 грама нарязани на ситно ягоди и 1 пакетче крем сирене и 1/2 ч.ч. захар. Сместа се разбърква добре.  След това едно пакетче желатин се изсипва в купичка с 2-3 с.л. вода, за да набъбне. Следете инструкциите за употреба на опаковката на желатина (най-често се слага на водна баня)  след това се прибавя към сместа.

Използваме ограничително фолио за тавичката (най-добре да е с подвижни стени ) и нареждаме ягоди, които са срязани на две по края. След това внимателно изсипваме пълнежа като внимаваме ягодите да не се разместят. Оставяме в хладилник, за да стегне за няколко часа.

Преди да сервирате трябва да махнете хартията за печене и фолиото около страните на чийзкейка.

 

През това време загряване в тиган около 400 грама замразени горски плодове, поръсваме ги със захар (количеството е по желание, аз им слагам около 5-6 с.л. захар) и бъркаме докато се сгъстят. След това ги слагаме най-отгоре върху чийзкека. Трябва да внимаваме ягодовата смес да е стегнала, за да не „потънат“ горските плодове“.

Чийзкейкът се поднася леко охладен.

 Pin It