Чийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е най-предпочитаният у нас. Има хиляди импровизации на тема рецепта за чийзкейк, но аз ще ви покажа една, която е изключително бърза за приготвяне – без печене. Класическият ганаш идва от Франция и традиционно се приготвя от течна сметана (оставя се да кипне) и към нея се прибавя натурален шоколад и малко ликьор за по-силен силен и богат аромат. В къщи млечният шоколад е на почит пред натуралния, за това ганаша го приготвям 50 на 50 – млечен шоколад и натурален шоколад.

Ако сте любител на шоколада вярвам, че тези постове ще ви допаднат:

Любимият ми течен био шоколад

 Десерт с ягоди и шоколад

Шоколадови къпкейкове

Харесайте страницата ни във фесйбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Чийзкейк с шоколадов ганаш

cheesecake_s_shokoladov_ganash

От sheytanova

Публикувано на : 08/06/2012

    Чийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Чаените бисквити се натрошаван на прах с помощта на кухненски робот или ако нямате робот – бисквитоте се слагат в една найлонова торбичка и с помощта на чук за месо (гладката част) се натрошават.
      biskviti_na_galeta
    2. През това време маслото се разтопява на водна баня или в микроволнова фурна без да кипва. Прибавя се към бисквитите.
      chaeni_biskviti_s_maslo
    3. Сместа се разбърква добре и се разпределя равномерна в съда, в който ще се приготвя чийзкейка. Добре е това да е тавичка с подвижен борд. С натискащи движения с пръсти (или лъжица бисквитите трябва да се слепят по дъното на тавичката.
      osnova_cheesecake
    4. Основата за чийзкейка се остава около 2 часа да стегне в хладилник.
    5. Крема сиренето, пудрата захар и заквасената сметана се объркват добре до получаване на еднородна смес без бучки.
      cheesecake_bql_plast
    6. Идва ред и на гранаша! Оставя се готварската сметана да кипне. Към нея се добавят парчетата шоколад и ликьора. Бърка се добре. Аз лично добавих е половин шепа дребни парченца лешници, но това не е задължително.
    7. Сместа се разстила върху чийзкейка и се оставя поне 3 часа в хладилник да стегне добре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress