Ако постите, това е една рецепта, която може да включите в менюто си сега, когато траят Великденските пости. Ако пък не постете просто можете да се насладите на богатството от вкусове и аромати в това изкушение наречено червена леща с гъби шийтаке. Има десетки начини как да приготвите гъбите шийтаке – най-общо казано всяка рецепта, която намерите и в нея има гъби, можете да ги замените с гъби шийтака.

За още по-богат аромат в рецептата за тази яхния има и сушени червени чушки. Традиционно когато приготвям червена леща добавям букет от сухи и пресни подправки – лют червен пипер, куркума, черен пипер, пресен кориандър, магданоз, чубрица. Вие сами можете да направите своя ароматен микс от подправки, а можете и да следвате моите съставки (виж по-долу при останалите продукти).

Ако желаете да направите лещата по-пикантна, заложете на щипка кайенски пипер, а защо не и малко съчуански.

Вижте още:

Каква червена леща да изберем?

Кюфтета от червена леща с куркума

Леща по сръбскиPin It

Червена леща с гъби шийтаке

chervena_lesta_s_gabi_shiitake

От sheytanova

Публикувано на : 04/17/2013

    Ако постите, това е една рецепта, която може да включите в менюто си сега, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Олиото се загрява и в него се задушават лука и чесъна.
    2. Прибавя се куркумата, червения и черния пипер. Разбърква се интензивно.
    3. Добавя се измитата леща, червената чушка, натрошени на ситно гъби шийтаке, сол и се залива с бульона.
    4. Прибавят се останалите подправки и се оставя да се свари добре (около 25-30) минути или според вида на лещата (вижте опаковката за повече информация).

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress