chervena_lesta_i_pecheno_pile_sas_zaatar

Влюбих се в червената леща докато учих в Англия и по-точно в начина, по който приготвят даал тадка в индийските ресторанти там. Обожавам я не само в индийски ястия, а всякак. Има подправки, които като че ли са създадени за червена леща – куркума, кимион, кориандър, лют червен пипер, къри, синапено семе.

Реших обаче този път да оставя индийската кухня на страна и да намигна на Близкия Изток, като включа една подправка типична за арабската кухня – заатар.

Това което направих е – опекох пилето на фурна, като предварително го „масажирах“ със зехтин и заатар. През това време сварих червената леща с подходящите подправки и накрая сложих и малко ситно настърган магданоз.

От рецептата можете да приготвите 2 порции.

Pin It

Червена леща с печено пилешко със заатар Recipe

chervena_lesta_i_pecheno_pile_sas_zaatar

От sheytanova Публикувано на : 09/11/2012

    Влюбих се в червената леща докато учих в Англия и по-точно в начина, по …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилето се осолява и се обтрива със зехтин и заатар. Пече се в незалепваща тава до готовност - коричката да стане апетитно златиста.
      pecheno_pile_sas_zaatar
    2. През това време лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в 2-3 с.л. зехтин. Добавя се лещата и 2 ч.ч. зеленчуков бульон.
    3. Прибавят се и подправките (без магданоза) + солта. В зависимост от лещата се вари между 20 и 45 минути. Сварете я добре, при необходимост добавяйте още бульон, ако е необходимо.
    4. След като е готова се добавя магданоза.
    5. Поднася се топла с парче пилешко месо.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      2 отговори
      1. Елена
        Елена says:

        Правих само леща, стана чудесно. Трябва да опитам с пиле.Определено ще го харесат повече.

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Да, Ели! Особено за мъжката аудитория ястията с пилешко жънат по-голям успех от зеленчуковите! Или в по-голяма част от случаите!

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият отговор на Анонимен Отказ

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *