чушки-бюрек-с-крема-сирене

Тази рецепта е една идея по-различна от класическата рецепта за чушки бюрек. По-лесна и по-бърза е за изпълнение, защото не е необходимо да се избушват, пекат и белят чушките – използват се готови печени чушки от буркан. Освен това и пълнежът е по-различен. Важно е да подберете готови чушки в буркан, които са приготвени само с вода и сол. Защото се продават и буркани с печени чушки, които са с оцет и са подходящи за салати, но не и за паниране.

Приготвяла съм също и чушки бюрек с топено сирене. Експериментирайте смело с плънката на чушките бюрек и добавете сирена, които ви харесват.

Необходими продукти за чушки бюрек с крема сирене

1 буркан печени и обелени чушки

200 грама сирене

1 пакетче 125 гр крема сирене

черен пипер

магданоз (по желание)

4 яйца – за пълнеж 2

за панировката: 200 гр галета 200 гр брашно

олио за пържене

  1. Приготвяне на чушки бюрек с крема сирене
  2. Чушките се изваждат от буркана внимателно, за да не се разкъсат и се слагат в гевгир да се отцедят.
  3. Сиренето, яйцата и крема сиренето се слагат в подходящ съд и се размачкват.продукти-за-чушки-бюрек
  4. Добавят се магданозът (по желание) и черният пипер.
  5. Чушките се пълнят с получената смес.
  6. Яйцата за панировката е се разбиват с тел или вилица.
  7. Всяка чушка се овалва последователно в брашно, яйце и накрая в галета.
  8. Може оваляните чушки да се “запечатат” като се затиснат в галета.
  9. Пържат се в сгорещено олио до златисто. Панираните чушки може да се сложат върху домакинска хартия да се отнеме мазнината. Поднасят с топли, но са вкусни и студени.

Вижте още:

Печени чушки с чесън

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg