Country West Fest е фестивал за кънтри музика и уестърн забавления. Много свежа инициатива, признавам. От момчетата на входа разбрах, че се провежда за втора година подред на Национален хиподрум в Банкя.
Ето с така започна вторият ден на Country West Fest 2012, Банкя.
Посрещнаха ни изключително приветливо и веднага ни дадоха по една програма за фестивала – и тя, разбира се, в уестърн стил. Очакването ми беше да я прелистя и да видя надпис „Wanted dead or alive“.
Всичко беше абсолютно натуралистично. Виждаше се, че организаторите са се постарали доста. Браво! Погледнете само входа на SALOON The Аmerican Pub. Все едно си попаднал в Тексас или поне на снимачната площадка на каубойски филм.
Сервитьорите и барманите с тяхното облекло също допринасяха за уестърн атмосферата на феста.
Ледено студената бира компенсираше добре горещината.
В типично американски стил доста се котираха пържените картофи. Апетитни бяха обаче и пилешките крилца на барбекю, както и ребрата „Jack“. За по-традиционно настроените кънтри фенове се предлагаха и кюфтета, пилешка пържола, салата.
Посетителите бяха видимо любители на кънтри музиката. Бяха си купили каубойски шапки или поне си носеха купените от миналогодишното издание на феста. За не-пиячите имаше вода, но забележете каква 🙂
Така изглеждаше сцената, на която първи днес се качиха кънтри групата „Бира за конете“.
Ако трябва да обобщя, приятно изненадана съм от организацията и от идеята като цяло. Не бях виждала никъде в България уестърн атмосфера да бъде пресъздадена по толкова добър начин. Прекрасен начин децата да се докоснат до конете и конния спорт по един нетрадиционен начин.
Дано кънтри фестът да събере възможно повече почитатели и догодина организаторите пак да ни съберат в Банкя в SALOON The American Pub.
Вили, другия път пиши за подобен род събития по-рано, за да можем да отидем и ние. Иначе си описала всичко по много увлекателен начин, супер си! Къде другаде ще ходиш скоро?
Здравей, Петя! Лятото не е най-интензивния сезон за събития като цяло, но тази седмица ще бъде интересно. На 13 и 14 юни ще посетя курс за домашна паста на списание Меню. Едно от най-интересните събития в света на виното също предстои – Първият балканки винен фестивал. За него ще пиша допълнително!
Ако се интересуваш от дигитаната индустрия и влиянието й върху бизнеса у нас, като мен, определено трябва да отидеш на Webit Bulgaria Summit.
После следва празникът на черешата в Кюстендил 🙂 Няма да се скучае 🙂
Нямам търпение да кажеш какво са ви научили на този курс за паста. Аз преди време правих така паста у нас като взех рецептата от телевизията получи се нещо като талиатели – нали така се казваше тая плоската паста?
И аз нямам търпение да науча нови неща от курса, непременно ще споделя впечатленията си и някоя друга рецепта 🙂 Съвсем скоро!
Благодаря Ви за хубавите думи! Наистина се постарахме много.
Янко, поздравления за подготовката и за цялото събитие! Четох, че предната година феста е бил през май. с приятели си мислехме, че през май определено е по-хладно. Какво ви накара да го направите през юни? А знае ли се вече, на коя дата ще е догодина 🙂
Виолета