podarazi_ot_palachinki_sas_solena_planka

Признавам, че идеята за рецепта за палачинки с пилешко-доматена плънка не е моя, а на Деан. Той приготвя пълнежа за палачинките за втори път, но първи пропуснах да направя снимки. Единственото, с което се включвам аз е аранжирането на самите палачинки.

Ако не ви се върти тигана да правите палачинки, ето как можете да си направите няколко виртуални – тук.

Pin It
solen_strudel_s_asperji_presen_grah_i_sirena

Идеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с варена шунка, но бях забравила да добавя шунката в списъка за пазаруване. Аз винаги пазарувам със списък с покупки, между другото. Поне когато излизам на кулинарен шопинг. Обувките, които съм си набелязала, никога не ги забравям да си ги купя 😀

Макар да бях много надъхана, за пръв път правех солен щрудел, настроението ми малко помръкна, когато осъзнах, че ще е постен, а знаех какво е отношението към безместните неща в къщи! Отворих хладилника и извиках на помощ всички сирена в него.

sirena_asperji

Добавих едно яйце и успях да залъжа несядащите на масата без месо у нас.

 

patladganeni_medalioni_s_kaima_i_emental

Предпочитам винаги когато е възможно да приготвям рецепти според сезона. Смятам, че пролетните плодове са най-вкусни именно през пролетта и дори да ги намираме и през зимата, вкусът им не е същият.

Аналогично, сега излязоха първите вкусни патладжани и ето една рецепта за медальони от патладжан с кайма и сирене ементал.

 

Pin It
sarza_pileshki

В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те просто се изхвърлят и на никой не му минава през ум какви вкусотии могат да се приготвят от тях.

Изумена останах когато преди няколко години посетих Бразилия. Във всеки ресторант и заведение, което посетих се предлагаха пилешки сърчичца – най-често нанизани на шишче и запечени или просто „хвърлени“ на грила. Поднасят ги всяко набучено на клечка за зъби. Отгоре крилцата бяха посипани с пикантни подправки.

Жалко, че по него време нямах идеята да правя блог и снимките на храна бяха по-скоро по изключение, сега можех да ви ги покажа, но за това пък имам много снимки от Рио де Жанейро и сега ще ви споделя една, с пожелание поне веднъж да отидете до там.

Rio_de_Janeiro

Сега запретвам ръкави да ви покажа пилешки сърца по селски, а скоро и по Бразилски!

Pin It

Има хиляди рецепти за пълнени гъби и по-точно различни вариации за плънката.

Ето няколко идеи:

Напълнете гъбите с пънчетата на самите гъби, като ги накълцате на ситно и овкусите със сол, магданоз, чесън,

Друга популярна рецепта за пълнени гъби е да ги напълните просто с кашкавал.

Може също с предварително запържена кайма, със съвсем малко доматен сос, накълцан на ситно лук и подправки.

Аз ще ви предложа една рецепта за пълнени гъби, но вместо куатро формаджи (4 сирена), ще приготвим гъбите запечени на фурна с пет сирена (чинкуе формаджи).

Комбинацията от сирена може да варира – експериментирате с италиански, френски, швейцарски сирена…

Чувала съм, че приготвят рецептата куатро формаджи от сметана и синьо сирене. Което е крайно неправилно. Това си е сирене със сметана, сиренето е едно, а къде са останалите три сирена до куатро формаджи (четири сирена).

 

Тази рецепта я видях в Щатите, където комбинацията пилешки крилца, бира и боулинг си е класика. Може би най-популярната рецепта за целта е „пилешки крилца бъфало“, но и рецептата, която ви предлагам е пикантна, макар не толкова, колкото „бъфало“-то.

 

В рецептата за този апетайзър може да се използва всякакъв вид изсушено свинско филе. Лесно ще намерите т. нар. филе „Елена“, което традиционно се прави от рибицата на прасето, като се след като месото се обработи и осоли се овалва в чубрица, черен и червен пипер.

Само за няколко минутки можете да приготвите приятен уелкъм за вашите гости.

 

Искам да ви покажа една рецепта с целина – идеален апетайзър за началото на пролетта. Изключително витаминозна рецепта.