Начало »
pasta_s_riba_ton_na_furna

Паста с риба тон на фурна

В Италианска, Паста, Рибни На 14/07/2012 34 коментара

Фарфалите, казват, че най-често се използват за салати. Вярно е – формата им е изключително атрактивна – с форма на пеперуда и опредлено красят добре всяка салата. Но… Още »

Pin It
taliatele_s_domaten_sos_s_bosilek

Сос за паста – домати с босилек

В Италианска, Лято, Паста, Пролет На 16/06/2012 230 коментара

Сосът за паста, казват е това, което прави пастата вкусна. Аз обаче вярвам, че няма нищо по-вкусно от домашната паста и тя не може да се сравни с… Още »

Pin It
pizza_longanisa

Тънка пица с лонганиса и моцарела

В Закуски, Италианска, Хляб и тестени На 13/06/2012 17 коментара

След първото ми ходене в Щатите не бях вкусвала пица около година. Работех на летището в Лос Анджелис и едно от малкото неща, което хапвах всеки ден беше… Още »

Pin It
minestrone_con_stelle

Минестроне кон стеле (Minestrone con stelle)

В Зеленчукови, Италианска, Лято, Рецепти за пости, Супи На 11/06/2012 4 коментара

Минестронето е гъста зеленчукова супа, която приготвят италианците. Това, което различава рецептата за минестроне от останалите зеленчукови супи по света е, че в Италия прибавят паста или (по-рядко)… Още »

Pin It
busecca_shkembe_po_milanski

Бусека – шкембе по милански

В Есен, Зима, Италианска, Месо, Основни ястия На 08/06/2012 178 коментара

По нашите земи като се каже шкембе първата асоциация е шкембе чорба. Има обаче и доста алтернативни начини за приготвяне на рецептата за шкембе и бих искала да… Още »

Pin It
spaghetti_s_cherni_midi

Спагети с черни миди – Spaghetti con le cozze

В Италианска, Никулден, Паста, Рибни На 01/06/2012 13 коментара

Днес ще ви предложа едно класическо италианско „primo piato“ – основно ястие с паста. Рецептата за спагети с миди се приготвя бързо и е зключително вкусна, стига мидите… Още »

cannelloni_sas_zelenini_i_kaima

Канелони със зеленини и кайма

В Италианска, Лято, Месо, Основни ястия, Паста, Пролет На 24/05/2012 91 коментара

Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър. Приготвят се пълнени и отгоре полети със сос – най-често бешамел. Такава е и тази рецепта за канелони със спанак, киселец,… Още »